Csúszkálás a biztonságért

  •  
  •  
  •  

Vezetéstechnikai tréninget tartott október 4-én a Magyar Autóklub az Újpesten közfeladatokat ellátó szervezetek munkatársainak.

A gyakorlaton a Polgármesteri Hivatal, Újpest Önkormányzatának Gazdasági Intézménye, az Újpesti Városgondnokság Kft, a Vagyonvédelmi Kft, a IV. Kerületi Rendőrkapitányság és az Újpesti Mentőállomás gépkocsival közfeladatokat ellátó munkatársai vettek részt. Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere személyesen követte nyomon a felkészítést.

Kitűnő lehetőség volt az autósok számára a tanpályán való gyakorlás, ahol extrém vezetési helyzeteket produkáltak számukra ellenőrzött körülmények között. Különösen fontos a közfeladatokat ellátó dolgozók képzettsége, hiszen nekik mindennapi munkaeszközük az autó. Adamcsek Zoltán, a Városgondnokság munkatársa megjegyezte: – Tanulságos volt a tréning. Jobb, hogy itt derül ki, mit tud az autó és vezetője, nem pedig forgalomban, jeges úton. Ezzel életeket lehet menteni.  


„Kitűnő a kapcsolatunk a IV. kerületi Önkormányzattal, minden elképzelésünket támogatják. Nagy hangsúlyt fektetünk a közlekedésbiztonság oktatására, amit már gyermekkorban elkezdünk. Idén 20 ezer újpesti iskolás vesz részt programunkban” – mondta Kovács Zoltán, a MAK főtitkára.
„Tizenegy évvel ezelőtt kötött szerződést Újpest Önkormányzata a Magyar Autóklubbal a Berda József utcai ingatlan hasznosításáról Azóta sikerült kialakítani a műszaki állomást, a közlekedéstechnikai központot, és az utazási irodát” – tette hozzá a főtitkár.