Csütörtöktől 37,8 fok fölötti lázzal visszafordítják a gyerekeket az iskola ajtajából

  •  
  •  
  •  

Városban és falun országszerte mindenhol terjed a járvány, bárhol el lehet kapni a fertőzést, az iskolákból 37,8 fokos testhőmérséklet felett küldik haza a gyerekeket – hangzott el az Operatív Törzs hétfői sajtótájékoztatóján.

Kiss Róbert rendőr alezredes közlése szerint jelenleg 24 014 elrendelt házi karantén van érvényben. Müller Cecília tisztifőrvos pedig elmondta: az elmúlt 24 órában 702 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 13 beteg, a kórházban kezeltek száma 693, akik közül 44-en vannak lélegeztetőgépen. Egyre több ember szorul kórházi ápolásra és lélegeztetésre is.

Hangsúlyozta: a vírus most már a közösségi terjedés kereteit is túllépte, országszerte mindenhol elkaphatjuk. A fertőzésveszély tekintetében már nincs különbség a városok és falvak között sem.

Müller Cecília arról is tájékoztatott, hogy 17 óvodában és 7 iskolában van rendkívüli szünet, 118 osztályban és 3 teljes iskolában került sor digitális oktatás bevezetésére. Az intézmény-elhagyási és látogatási tilalom továbbra is érvényben van a szociális intézményekben, ahová a kórházi kezelésre szoruló lakók csak két negatív koronavírus-tesztet követően térhetnek vissza. Ez alól kivételt csak az ambuláns eljárások képeznek.

A tisztifőorvos ismételten felhívta a figyelmet a maszkviselés fontosságára, ezúttal megemlítve a kozmetikai kezeléseket is. Arra kér mindenkit, hogy várakozás közben, illetve pedikűrözés és manikűrözés közben is viseljenek maszkot.

Október elsejétől a diákok csak testhőmérséklet-mérés után léphetnek be az iskolába. Amennyiben 37,8 fok feletti értéket mutat a műszer, rövid pihenő után meg kell ismételni a vizsgálatot, s ha továbbra is a határértéket meghaladó eredményt mutat a kijelző, a gyermeknek haza kell mennie.

, , ,