Curtis csillaga a pályán is emelkedik

  •  
  •  
  •  

Az Újpest FC egy évvel meghosszabbította Széki Attila szerződését, aki ebben a szezonban a felnőtt keret tagjaként készülhet. A 21 esztendős csatár a klub saját nevelésű játékosa, eddig öt NB I-es találkozón szerepelt. Az első mérkőzését 2007. május 28-án játszotta az MTK ellen.

Eddig kétszer szerepelt kölcsönben: 2008 tavaszán a Kecskemét, 2009 tavaszán a Szolnok együttesében futballozott a második vonalban.

– A klub vezetése nemrég megkeresett azzal, hogy szeretnének velem egy évet hosszabbítani, és az új szezonban az első kerettel készülhetek. Miután nagy álmom, hogy rendszeresen játsszak az NB I-ben az Újpest futballistájaként, nem volt nehéz megegyeznünk – mondta Széki. – Rengeteget jelent számomra, hogy Mészöly Géza irányítása mellett készülhetek, és nagy fejlődést várok magamtól. Olyan futballistákkal edzhetek együtt nap mint nap, mint például Kabát Péter, Rajczi Péter vagy Fehér Csaba, akiktől nagyon sokat tanulhatok. Nagy szerencsém, hogy edzéseken Csabával vagyok egy párban, így sok mindent elleshetek tőle.

Széki Attila nemcsak játékosként, hanem rapperként is ismert a fiatalok körében, néhány héttel ezelőtt Wintermantel Zsolt, IV. kerület polgármestere felkérte, hogy legyen Újpest arca.

– Újpesti születésűként, 21 évesen nem mondhatok mást, hogy ez óriási megtiszteltetés. Illetve mégsem: ez inkább kitüntetés, mert valaki úgy ítéli meg, hogy érdemes rám figyelni. Zsolt kérésére ellátogatok az iskolákba és minden olyan helyre, ahol elmondhatom, hogy a zene és a sport milyen fontos dolgok az életben – mondta a játékos.

(ujpestfc.hu)