Curtis és Majka lezúzták Újpestet

  •  
  •  
  •  

Soha ekkora tömeg, soha ekkora buli nem volt még a Szent István téren, mint Curtis és Majka közös koncertjén, a Városnapok második napján. A fergeteges show sikerére jellemző, hogy a közönség egyszerűen nem hagyta lemenni a színpadról a sztárokat. A műsor mintegy fél órával el is húzódott.

Curtiséknek persze egyébként sincs nehéz dolga, ha arról van szó, hogy fel kell tüzelni a közönséget, ez alkalommal azonban még kevésbé kellett megertőteniük magukat. A hangulatot ugyanis a No SeatbeltZ, a Pearls of Roxette, a Partyzän és a Curva Mildenberger alapozták meg.
A két fociőrült rappernek igazán nem volt tehát nehéz feltenni az i-re a pontot.

Az őrület délután háromkor kezdődött, amikor az Újpesti Zenekarok Fesztiváljának győzteseként, a Szigetet frissen megjárt No SeatbeltZ lépett színpadra. Dallamos, grounge és punk-rock zenéjükkel nem segítettek a tikkasztó hőséggel küzdő nézőknek a lehiggadásban, sőt. Elhangzott aktuális slágerük, a Sometimes is, amelynek frissen elkészült klipjére érdemes odafigyelnünk.

A zöldfülűek után ismerős dallamokra ropta a közönség. A színpadon, a Pearls of Roxette nevű Roxette tribute formáció szolgáltatta a talpalávalót, no meg természetesen a nosztalgiáznivalót is. Egymást érték a világslágerek, a nézők pedig csak arra az időre hagyták abba az éneklést, ameddig feldolgozták és elhitték, hogy tényleg egy nagy hókupacban játszanak a gyerekek a tér végén. A szervezők ugyanis azt találták ki, hogy, ha már van Újpestnek jégcsarnoka, jeget hozatnak onnan. A pálya tisztításakor összegyűlt havat hatalmas zsákokban hordták a Városüzemeltetés munkatársai. A közelben lévők előbb hitetlenkedve nézték az augusztusi hómunkásokat, majd önfeledt hógolyózásba, hóember építésbe kezdtek. Közben persze továbbra is Roxette bömbölt a színpadról, mintegy figyelmeztetve a nézőket: hó ide, hó oda, a hangulat akkor is forró marad.

A következő “csapást” a Partyzän mérte a nyugalomért felelős agyközpontokra. Vegytiszta, precíz metálzenéjükre – Isten bizony saját szemünkkel láttuk – még az árnyékos padokon, a háttérben ücsörgő idősebbek is ütemesen verték a ritmust botjukkal a kövezeten. Ősz hajú nagypapa és hosszú hajú, szakadt farmeros rocker együtt szórakozott, miközben a színpadon az egyébként tisztes családapák zúzták a szóló és basszusgitárokat.

Amikor a partizánok visszavonulása után a Curva Mildenberger vette át a mikrofonokat, a tér egyszeriben belilult. A fura nevű együttes ugyanis egy, az Újpest szurkolóiból alakult zenekar. Érthető tehát, ha a színpaddal szemben nagyjából teljes létszámban megjelentek az ultrák is, akik igazi meccshangulatot varázsoltak a Szent István térre. Némely rigmusukra ugyan a helyszínen szolgálatot teljesítő rendőrök összevonták a szemöldöküket, de azért még az ő lábuk is járt, hol Depeche Mode, hol Carmen (a Bizet-féle) feldolgozásokra.
Újpest polgármestere nem is lenne újpesti, ha nem állt volna be névre szóló Wintermantel 39 feliratú UTE mezében a közönség sorai közé. WIntermantel Zsolt együtt tombolt a szurkolókkal, a szurkolók zenekarára.

A polgármesterre egyébként más feladat is hárult még ezen az estén. Curtis augusztus 30-án ünnepli 22. születésnapját. Ezt megelőlegezendő, a polgármester az esti koncerten lepte meg a rappert egy speciálisan számára készíttetett tortával. A közönség üdvrivalgását nem is igazán lehet szavakkal leírni, ahogy Curtis arcát sem, aki persze semmit sem sejtett a közelgő meglepetésről. Amint arról sem, hogy a tortát egy másik is követi: Domi, Curtis barátnője ugyanis szintén a show kellős közepén köszöntötte fel párját.

A kis intermezzo megszakította ugyan a showt, a hangulat azonban nemhogy nem ült le, de még fokozódott is. Amikor a közönség, a szervezők és Curtis jelen lévő mamája is azt képzelték, hogy a jókedv és a buli immár fokozhatatlan, Curtis és Majka rázendített legújabb, mindeddig egyetlen közös dalára, amely annak ellenére, hogy még szinte ropogós, senki előtt nem volt ismeretlen.

A Belehalok (Bomba vagy baby)  egyik érdekessége egyébként, hogy két helyen női hang szólal meg, amely nem másé, mint Majka hamarosan megszületendő gyermekének édesanyjáé, Dundikáé. Nos, az apró szépség, mintha a dal kedvéért tenné, meg is jelent a színpad mögött, rövid ruhácska alá rejtve egyébként szépen gömbölyödő pocakját.

A két rapper egyébként nemcsak Curtis, de Majka slágereket  is előadott, így a közönség a Kiszavazó show mellett például a Tündi bündi-re is “jump”-olhatott.
A feledhetetlen este legfőbb különlegessége azonban az volt, hogy Curtis másik felén, BLR-en kívül az N.K.S.-t is magával hozta, sőt, saját slágereit ezúttal nem gépzenei kísérettel félplayback adta elő, hanem egy nagyzenekar előtt állva, élő zenei kíséret mellett.