Curtis legyőzte az esőt

  •  
  •  
  •  

Hiába szemerkélt, csepegett, esett – az időjárás mindent megpróbált, de nem tudta eltántorítani azt a többszáz rajongót, akik Curtis koncertjére érkeztek a Szent István téri Újpesti Karácsonyi Vásárra.

Az eredetileg tervezett 17.00 órás kezdés némileg csúszott, ami a koncert előtti egyházi műsor és gyertyagyújtás sikerének is “köszönhető”. Curtis koncertje előtt ugyanis ünnepélyesen meggyújtották a második gyertyát is Újpest adventi koszorúján. A szokásoknak megfelelően szintén az egyik egyház képviselői, ezúttal a reformátusok.

Curtisre azonban még így is várnia kellett a közönségnek, mivel erre a napra, hosszú egyeztetések után végre sikerült “leszervezni” Széles Izát, akivel közös dalát Curtis eddig is minden fellépésén előadta – csak éppen Iza digitális közreműködésével. A Megasztár sorozatból megismert énekesnő a  9 és 1/2 randi című magyar mozisiker főcímdalával nyitott. Nem volt rossz választás, a közönség szinte kivétel nélkül ismerte a dalt. Aki mégsem, annak Iza házi feladatul adta a film sürgős megnézését (Tényleg nem rossz film. A szerk.)

Egymást követték az ismert slágerek, amikor pedig Iza az All I Want for Christmas is You című Mariah Carey számhoz ért, a közönség már rég nem érzett semmiféle hideget. A hangulat csaknem forráspontig hevült, de minderre még rátett egy lapáttal az est főszereplője, Curtis, aki az utolsó dalhoz már személyesen is felment a színpadra,  hogy végre élőben is elénekelje Izával az újpesti közönségnek, Minden más című duettjüket.

Aztán elszabadult a pokol. Curtis sorra húzta elő a képzeletbeli Mikulás puttonyából ismert számait, miközben a karácsonyi hangulatról Domi, Curtis kedvese (krampuszcuccban) gondoskodott, aki szaloncukrokat szórt a nézőtérre. Nem akármilyen szaloncukrokat. Minden darab egyedi Curtis logós csomagolás kapott. Kíváncsiak lennénk, volt-e egyáltalán valaki, akinek volt szíve kibontani.

Curtis persze megint nem egyedül jött. Ezúttal Lupo-t hozta magával, akinek pályáját régóta támogatja és segíti, olyannyira, hogy a roma rappernek a héten készül el az első videoklipje. Lupo után az NKS hevítette a hangulatot tovább. Méltatlannak tűnhet, hogy BLR-t az utolsóként említjük, de ő annyira részévé vált Curtis életének, koncertjeinek, hogy szinte már természetes, hogy végig barátja mellett volt a színpadon. Még Majkát is helyettesítette a Bomba vagy baby előadása közben.

A buli a legnagyobb (bár a Majkával közös felvétel óta lehet, hogy már csak második legnagyobb) slágerrel zárult. Újpest a negyedem – üvöltötte a tömeg Curtis-szel együtt, aki talán épp a dal miatt, ezúttal a sajátjaiért, az újpestiekért, közelebbről a hátrányos helyzetű újpesti gyerekekért emelt szót, amikor felhívta az ünneplők figyelmét arra, hogy támogassák az Újpesti Cseritit.

A koncert végén gyorsan eloszlott a színpad előtti térről a tömeg, ám ezúttal nem haza mentek, hanem csak egy kicsit odébb, a jégpályához, ahol Curtis is korcsolyát húzott és úgy folytatta tovább a bulit. A Mikulás napi Koriparty vendégei tehát együtt korcsolyázhatta Curtis-szel és egy valódi Mikulással is, aki két kedves krampuszlány kíséretében rótta a köröket a jégen.

Az eső meg csak esett, esett de mindhiába. Se a koncert közönségét, se a korizókat nem érdekelte a mostoha időjárás. Folyt a buli, mintha mi se történt volna.