Dacból lett autós oktató

  •  
  •  
  •  

A Magyar Autóklub Budapesti Autósiskolájának vezetője, Fehérné Polcz Melinda, tulajdonképpen dacból lett oktató. Mert a családtagok állandóan ugratták őt, s mondogatták neki, hogy nem tud vezetni. Erre aztán elvégzett mindenféle iskolát, és elismert szakember lett.

Melinda eredeti foglalkozása mérlegképes könyvelő, de más területeken is dolgozott mielőtt kikötött a Berda József utcai autósiskolában. A mosolygós hölgy mindig is imádta a vezetést, harminc éve van jogosítványa és soha nem okozott balesetet. – Úgy kezdődött az egész, hogy a család cukkolt, egyre csak azt hajtogatták, nő lévén nem tudok vezetni – meséli huncutul Fehérné Polcz Melinda. – Pedig már akkoriban is “letekertem” évente vagy 30 ezer kilométert. Ezt már nem hagyhattam annyiban, letettem a taxis vizsgát, ám az ugratás tovább folytatódott. Hát jó, mondtam magamban, akkor megszerzem a szakoktatói képesítést is, ami elsőre sikerült. Nagyon megszerettem ezt a szakmát.

Nemcsak Melinda szerette meg az oktatást, őt is elismeri a hat férfi oktató kolléga, pedig a főnökaszszony a munkában nem ismer pardont. A tanfolyamra beiratkozóknak nagy türelemmel tanítja a vezetés tudományát, aminek meg is van az eredménye: majd’ mindig elsőre átmennek a vizsgán.

Fehérné szerint szép szakma ez, de ennek is megvannak a nehézségei. Nem árt, ha a felkészültség mellé türelem is társul. Ha partnerek a tanulók, szinte mindenkit meg lehet tanítani, vezetni. Egy biztos: ma már nem mondják a családtagok: nem tudsz vezetni.

– Á.T.