Daerden: A DVSC minőségi csapat, de ez ránk is igaz

  •  
  •  
  •  

A labdarúgó NB I hatodik fordulója a DVSC-Teva Újpesten elért gól nélküli döntetlenjével, majd a Videoton siófoki 3–1-es sikerével ért véget vasárnap. A Megyeri úton rendezett találkozó után mindkét edzőben maradt hiányérzet.

Hiába lőtt három kapufát a Debrecen, egyet pedig az Újpest, gól nem láthattak a szurkolók vasárnap délután a Megyeri úton. „Maradjunk annyiban, csoda, hogy ez a kilencven perc gól nélkül ért véget – mondta is a meccs után Jos Daerden, az Újpest vezetőedzője. – A második félidőben jött ránk a Debrecen, de nem hibáztatom a játékosokat, próbáltunk veszélyes kontrákkal operálni.”

„Az első játékrészben több helyzetünk volt, sajnálom is, hogy nem szereztük meg a vezetést. Nem vagyok maradéktalanul elégedett, mert tudtuk, hogy fáradt csapat érkezik hozzánk, de képtelenek voltunk ezt kihasználni. A Debrecen minőségi csapat, de azt hiszem, ez ránk is igaz” – mondta a belga szakember, akinek felvetették, lehet, reaktiválni kellene Rajczi Pétert a második csapatból.

„Nem én küldtem oda, nem az én döntésem volt…” – reagált az edző.

„Fordulatos, jó mérkőzés volt, csak a gól hiányzott – nyilatkozott a találkozó után Kondás Elemér, a Debrecen szakvezetője. – Kissé fáradtan mozogtunk, de rúgtunk három kapufát, ezért csalódott vagyok. Győzni jöttünk Újpestre, de ezúttal ennyi jött ki belőle. Gól nélkül nehéz nyerni, ám ezt az egy pontot is nagyon meg kell becsülni.”

Ibrahima Sidibe a középpályán kezdte az összecsapást. „Úgy gondoltam, hogy hátrábbról indulva lendületes lehet, és Adamo Coulibalyt onnan támogatva veszélyesebben támadhat a csapat. Később aztán váltottunk, és átálltunk a kétcsatáros formációra.”