Dalt, verset, táncot hoztak ajándékba

  •  
  •  
  •  

Az alapításának kilencven évvel ezelőtti eseményét ünnepi rendezvénysorozattal köszöntő Újpesti Speciális Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (Újpesti EGYMI) gálaműsorra is várta vendégeit.

Az Újpesti Gyermek-és Ifjúsági Házban április 7-én színpadra kerülő produkciókra szülők, testvérek, tanárok voltak kíváncsiak. Az eseményt Wintermantel Zsolt polgármester nyitotta meg, aki Molnár Szabolcs oktatásért felelős alpolgármester társaságában érkezett.

A városrész vezetője annak a vélemények adott hangot, hogy fényesebb az ünnep, ha egy közösség ünnepel együtt. Ennek lehetünk most is tanúi –emlékeztetett – ráadásul egy olyan közösség tagjait köszönthetjük, akik az elmúlt időszakban méltán kaptak munkájuk eredményességét tekintve dicséretet, elismeréseket. Megköszönte mindazok munkáját, akik a gálaműsor összeállításában részt vettek, majd a színpadra kérte László Zsuzsanna igazgató asszonyt, és átnyújtotta a jubileum alkalmából az elismerő oklevelet, amelyet Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője adományozott.

A gálaműsor különlegességét az adta, hogy a műsorszámokkal a Speciális Általános Iskola közösségét lepték meg az integráló újpesti iskolákból érkező szereplők, valamint a Duna túloldaláról, a III. kerületből érkező Csalogány EGYMI gyermekkórusa.

A Csalogány kórus fellépését követően – akik szeretetük jeléül például elénekelték Liszt Ferenc igen nehéz művét a Szerelmi álmokat is! – a Szigeti József Utcai Általános Iskola negyedikesei, a Homoktövis Általános Iskola negyedikesei, a Bajza Utcai Általános Iskola hatodikosa, a Megyeri Úti Általános Iskola másodikosai, a Szűcs Sándor Utcai Általános Iskola harmadikosai, a Testnevelés Tagozatos Általános Iskola elsősei és az Erzsébet Utcai Általános Iskola harmadikos diákjai jelenetekkel, tánccal örvendeztették meg a közönséget. Az ajándékműsort rögtön viszonozták a Speciális Általános Iskola diákjai, Bergmann Klaudia ötödikes, valamint Kovács Péter hetedikes diák verssel, majd az iskola felső tagozatosai tánccal köszönték meg a felejthetetlen pillanatokat.

– B. K