Danuta folytatta győzelmi sorozatát Bakuban is

  •  
  •  
  •  

Elégedetten zárta az I. Európa Játékokat az UTE olimpiai- és világbajnoka. Kozák Danuta, az elmúlt évek hagyományainak megfelelően, a magyar kajak-kenu válogatott legeredményesebb tagja lett.

– Jól éreztem magam, erős mezőnyben sikerült nyerni két aranyat 500 méteren, és a 200-on nyert bronzérmet is úgy könyveltem el, hogy ez egy viszonylag jó pálya volt, ennyit tudtam aznap – nyilatkozta a bajnoknő. – Azerbajdzsánig az utazás ugyan egy kicsit hosszúra nyúlt, de a verseny mindenért kárpótolt. A rendezők kiváló munkát végeztek, a szervezés pedig semmi kívánni valót nem hagyott maga után. És, ami nem elhanyagolható, közel azonos minőségű pályákon lapátolhattunk, ami a különböző világversenyeken nem mindig mondható el.
– Ötszáz méteren a négyes hosszú évek óta szenzációsan szerepel. A döntőt látva most sem férhetett kétség a sikerhez.
– Jól kijött a lépés. A finálé előtt megbeszéltük, törekszünk a maximumot kihozni magunkból. Azt gondolom, hogy ez sikerült, és remélem a világbajnokságon is elég lesz az első helyhez.
– A női válogatottban rengeteg nagy ász küzd a helyekért. Mennyiben segítik ezzel egymást, hiszen mégis csak ellenfelekről van szó?
– Fontos, hogy egyesben itthon ütjük-vágjuk egymást, a nagy versenyekre rendre jó formában vagyunk, és nagyjából tudjuk azt is, hogy ki melyik helyre való a hajóban, Ezzel együtt nagyon oda kell figyelni a mindenkori legjobb, legmegfelelőbb összeállításra. Úgy érzem, Szabó Gabriellával, Kárász Annával és Vad Ninettával és persze velem, ütőképes a csapatunk.
– A bakui egyes versenyről még alig beszéltél.
– Az egyesben nyújtott teljesítményemmel is elégedett vagyok, de szeretném elmondani, hogy az időeredményeket nehéz összehasonlítani a bő egy héttel korábbi válogatóversenyen mért időkkel. Mindenesetre a tanulságokat le lehet szűrni a versenyekből, és a soron következő megmérettetéseken profitálni kell belőlük.
Kozák Danuta az Európa Játékok után nem sokat pihent. Két nap szabadság után megkezdte a felkészülést a második világbajnoki válogatóra, amelyet július 17. és 19. között rendeznek.

(molcsapat.hu/GG)