Demonstráció miatt több járat közlekedése is módosul hétfő délután

  •  
  •  
  •  

2015. február 16-án, hétfő délután vonulásos demonstrációt tartanak Budapest belvárosában, ezért várhatóan több útszakaszt is lezárnak rövid időre. A demonstráció útvonalán a keresztforgalomban néhány perces korlátozásokra kell számítani, nagyobb létszám esetén azonban 10-15 perces lezárások is lehetnek. Több járatunk útvonala módosulhat.

A rendezvény résztvevői a Keleti pályaudvarnál gyülekeznek, ahonnan a Baross tér–Rákóczi út–Blaha Lujza tér–Erzsébet körút–Teréz körút–Nyugati pályaudvar–Bajcsy-Zsilinszky út  útvonalon haladnak. A felvonulás idején a keresztforgalomban kb. 5 perces szakaszos útlezárásokra lehet számítani, nagyobb létszám esetén azonban 10-15 perces lezárások is lehetnek. A vonulás után a demonstrálók a Bajcsy-Zsilinszky úton a Podmaniczky utca torkolatánál tartanak rendezvényt. Ennek előkészítő és bontási munkái miatt várhatóan 17 és 23 óra között a Bajcsy-Zsilinszky utat lezárják a Podmaniczky utca és a Nyugati tér között.
A demonstráció miatt február 16-án, hétfőn várhatóan 17:00 és 17:30 között az alábbi forgalmi változásokra kell számítani.
20E autóbusz
A járat Káposztásmegyer, Szilas-patak felé és Keleti pályaudvar M végállomás felé is kihagyja a Keleti pályaudvar M megállóhelyet.
30-as, 30A, 230-as autóbusz
A járatok mindkét végállomás irányában kihagyják a Keleti pályaudvar M, és a Verseny utca megállóhelyeket.
5-ös, 7-es, 7E, 107-es, 110-es, 112-es, 133-as, 178-as, 233-as, 239-es autóbusz
A járatok mindkét irányban a Rákóczi út–Kerepesi út–Dózsa György út–Thököly út érintésével haladnak. A buszokra a Keleti pályaudvar M megállóhely helyett a metrópótló buszok ugyanilyen elnevezésű megállójában lehet fel- illetve leszállni a Kerepesi úton.
8-as, 178-as autóbusz
A buszok terelve közlekednek, nem érintik a Keleti pályaudvar M végállomást. Ideiglenesen a Keleti pályaudvar M elnevezésű megállóban lehet fel-, illetve leszállni a metrópótló autóbusz megállóhelyén a Kerepesi úton, illetve a 30-as, a 30A és a 230-as buszok megállójában.
73-as, 76-os trolibusz
Amennyiben a demonstráción résztvevők száma azt indokolttá teszi a 73-as és a 76-os trolibusz módosított útvonalon, a Keleti pályaudvar M helyett az Ötvenhatosok tere felé közlekedik.
Az Ötvenhatosok tere felé kimaradnak a Munkás utca és a Keleti pályaudvar M megállóhelyek, valamint a Keleti pályaudvar M végállomás.
Ideiglenes megállóhelyek:
•        Rottenbiller utca / István utca (a 74-es és a 79-es trolibusz megállóhelye),
•        Nefelejcs utca / István utca (a 74-es és a 79-es trolibusz megállóhelye),
•        Ajtósi Dürer sor (a 74-es és a 79-es trolibusz megállóhelye),
•        Ötvenhatosok tere (a 74-es, a 75-ös és a 79-es trolibusz megállóhelye).
Az Arany János utca M, illetve a Jászai Mari tér felé a járatok nem érintik a Keleti pályaudvar M és a Munkás utca megállóhelyeket.
Ideiglenes megállóhelyek:
•        Ötvenhatosok tere (a 74-es, a 75-ös és a 79-es trolibusz megállóhelye),
•        Dembinszky utca (a 74-es trolibusz megállóhelye),
•        Nefelejcs utca (a 74-es trolibusz megállóhelye).
 
A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a lehetőségekhez képest a demonstráció idején is zavartalan legyen a forgalom. A változások okozta kellemetlenségek miatt ezúton is kérjük és köszönjük az arra közlekedők türelmét és megértését!
 
Budapesti Közlekedési Központ