Derbi a Szusza Ferenc Stadionban

  •  
  •  
  •  

A két csapat a 215. egymás elleni bajnoki összecsapására készül, az örökmérleg szerint eddig 97 FTC-győzelem és 57 döntetlen mellett 60 újpesti siker született.

Az előző szezonban a párharc mindkét felvonását a zöld-fehérek nyerték, ősszel több, mint 22 ezer néző előtt a Puskás Ferenc Stadionban (3-1), majd a tavaszi visszavágón, a Szusza Ferenc Stadionban (1-2) is begyűjtötték a három pontot. Utóbbi sikerrel 14 éves sorozatot szakított meg a Ferencváros, ugyanis 2000 után először nyert a lila-fehérek pályáján.

Mint ahogy a derbin már megszokhattuk, rengetegen szurkolnak majd a helyszínen: kicsik és nagyok, gyermekek, felnőttek, családok, idős emberek. Az Újpest FC nyílt levélben szólt az újpesti drukkerekhez.

Tisztelt Szurkolóink!

Kérjük Önöket, vigyázzanak és figyeljenek oda egymásra! Javasoljuk, hogy a mérkőzés kezdete előtt másfél órával már érkezzenek meg a Mildenberger utcai bejárathoz, így elkerülhető a tumultus. Foglalják el a helyüket és várják a derbit nyugodt körülmények között. Kérjük Önöket, ne hagyjanak ki üres székeket. A klub nevében ígérjük, hogy a mérkőzésen odafigyelünk Önökre. Mindent elkövetünk, hogy kellemesen szórakozzanak!

Újpest FC – FTC
Szusza Ferenc Stadion, vasárnap, 16.30


Bojkottáló fradisták
A vasárnapi találkozóról a vendég szektorból hiányoznak majd a Ferencváros szervezett szurkolói csoportjai, amelyek a mérkőzés idejére a Groupama Aréna előtti területre, a Sas-szobor köré demonstrációt és közös meccsnézést hirdettek meg. A magukat a stadionon kívülre szorultakként aposztrofált csoportok – amelyek nem értenek egyet a vénaszkenneres regisztrációval, illetve általában a klubkártya-rendszerrel – akciójukkal azt szeretnék a futballvezetők tudomására hozni, hogy “szurkolók nélkül mit sem ér az egész körítés”.
(g)