Diadal a karate őshazájában

  •  
  •  
  •  

Aranyérmet nyert Tadissi Martial a Karate1 Premier League okinawai állomásán. A kétszeres felnőtt Eb-bronzérmes magyar versenyző remek formáját jelzi, hogy egymás utáni két hétvégén is dobogóra állhatott a karate sportág legrangosabb sorozatában.

A sportág őshazájában a 67 kg-os súlycsoport küzdelmei során három győzelemmel jutott a döntőbe. Az UTE sportolója sorrendben a japán Soda, a szaúd-arábiai Alotaibi és a japán Hirose ellen nyert, majd a döntőben felülmúlta a szintén szaúdi Alkhatamit is.

Az újpesti versenyző, aki mára már a sportág meghatározó egyénisége, nem először látogathatott Japánba, közelebbről Okinawára, hiszen a távol keleti országban is figyelik az európai versenyzőket. A japánok elismerték, az egyik legnagyobb és legveszélyesebb ellenfélnek tekintik az újpesti sportolót, akitől, még a „karate professzorai” is sokat tanulhatnak. Bizonyítja ezt, hogy a Japán Karate Szövetség név szerint hívta meg Okinawára, ahol együtt edzhetett a japán válogatottal is.

– Óriási élmény volt a világ legjobbjaival tréningeznem – mondta az UTE karatékája. – Persze, ők is figyeltek engem, ami számomra külön doppingot jelentett, de sokkal fontosabb, hogy magam rengeteg titkot, technikai finomságot leshettem el a mesterektől. Ha sikerül gyorsan magamévá tenni az új dolgokat, a linzi világbajnokságon akár még jobb is lehetek.

Az egy héttel ezelőtt a Karate1 Premier League hamburgi viadalán harmadik helyen végzett az UTE karatésa. Formája tehát több mint biztató az október végén sorra kerülő világbajnokság előtt.