Diákélet diákszemmel

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Diáknapok rendezvénysorozat keretében Diákélet diákszemmel címmel kiírt fotópályázatra beérkezett alkotások közül a legjobbakat április 21-ig tekinthetik meg az érdeklődők az Újpesti Kulturális Központ – Ifjúsági Ház Új Galériájában.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

A 12 és 20 év közötti diákok részére kiírt pályázatra kilenc alkotó negyvenkilenc művet küldött be. Ezek közül a zsűri tizenkilenc fotót talált kiállításra méltónak.

Török Rita, az Újpesti Kulturális Központ igazgatója az április 15-én megtartott megnyitón beszédében kiemelte, hogy ma, a digitális fényképezés korában, amikor már mindenki könnyedén készíthet képet, külön öröm, hogy vannak olyan fiatalok, akik nem elégednek meg az egyszerű fotók elkészítésével, hanem törekednek azokat művészi értékkel is megtölteni. Az igazgató külön örömét fejezte ki, amiért a kiállított alkotások között helyet követelt magának egy mindössze 12 esztendős diák, Németh Ádám munkája is.

Az első helyezést elért 17 éves Füzesi Krisztiántól megtudtuk: 1997 óta lakik Újpesten. „Minden ideköt, itt nőttem fel, s a jövőben is itt szeretnék élni – mondta. – A családomon kívül idekötnek a barátaim is. Szeretem a város tereit, utcáit. Egyiket-másikat gyakran lencsevégre is kapom. Meglátásom szerint az elmúlt években rengeteget szépült a kerület, erről tanúskodnak a képeim is. A Szigeti József Utcai Általános Iskolába jártam, jelenleg pedig egy zuglói gimnáziumban tanulok. A gimnázium után a műszaki egyetemen vagy főiskolán szeretnék tanulni informatikát és grafikát.”

Abbas Gábor, aki a második helyen végzett, 19 éves, és az Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium végzős tanulója. „Újpesten nőttem fel, és jelenleg is minden szál ideköt – fogalmazott. – Ismerem és szeretem a várost, az utcáit éppúgy, mint az itt élő embereket. Az egyik kedvenc fotótémám mostanában a Szent István tér. Gyönyörű és lenyűgöző. Erőt sugároz. Szeretem a fotózást, de a filmezés még ennél is jobban izgat. Továbbtanulni is ebben az irányban szeretnék.”

A harmadik helyezést a 18 éves Fajta Eszternek ítélte oda a zsűri. „A Belvárosban lakom, de ide járok, a Kanizsay Dorottya Egészségügyi Szakképző Iskola és Gimnázium 11. osztályába – meséli. – Reggel eljövök otthonról, és estig Újpesten vagyok, olyan nekem ez a város, mint az otthonom. Az összes barátom itt él, ezért nemcsak iskolaidőben, de a szünetekben is a legtöbb időt ebben a kerületben töltöm. Az elmúlt tanévben iskolai fényképész lehettem, ami azt jelentette, hogy az összes iskolai eseményről én készíthettem a fotókat. Ez nagy megtiszteltetés volt számomra. Szívesen fotografálok tájképeket éppúgy, mint embereket. Újpestben főleg a kertvárosi részeket szeretem, nagyon sok jó fotótéma található bennük. Az nem kérdés számomra, hogy mi szeretnék lenni, ha nagy leszek: fotós.”

A nyertesek – ugyanúgy, ahogy a színjátszók – április 19-én, pénteken, a városházán megrendezendő ünnepélyes díjátadón Wintermantel Zsolttól vehetik át az elismeréseket.

NGI

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}