Diákokat fogadott az iparigáz-gyár

  •  
  •  
  •  

Látványos kísérleteken vehettek részt az újpesti gimnazisták a Messer Hungarogáz Kft. gyárlátogatásán. A gyerekek bepillantást nyerhettek az ipari és orvosi gázok gyártásának biztonságos folyamatába.

A helyi vállalkozásoknak szükségük van a megfelelően képzett és tehetséges munkaerőre, és nem csak a már munkatapasztalattal rendelkező, de a felnövekvő, következő generációból is. Az önkormányzat által kezdeményezett Újpesti Gazdasági Találkozó eredményeként a Könyves Kálmán Gimnázium diákjai kaptak lehetőséget egy gyárlátogatásra a Messer Hungarogáz Kft. területén. A fiatalok megtekintették a neves cég Váci úton lévő központját, majd látványos kísérletekben vehettek részt.

A bejáratnál Bohner Zsolt ügyvezető köszöntötte a csoportot, majd Bándy Tamás termelési igazgató kalauzolta végig a fi atalokat a telepen. A részletekbe menő tájékoztatót szemmel láthatóan élvezték a diákok. Különleges, extrém lehűléssel, vagy éppen hőfejlődéssel, sokszor nagy durranásokkal járó, de veszélytelen kísérleteket végezhettek el a gimnazisták a meghívott matematika-fi zika szakos tanár, Tóth Pál vezetésével. A látogatás kézzelfoghatóvá tette a gázgyártás folyamatát és a levegőt alkotó gázok viselkedését a fi atalok számára egy nem mindennapi fi zika óra keretében. Ezeknek a látványos kísérleteknek a június 2-i Újpesti Családi Napon bárki részese lehet, ugyanis a Messer Hungarogáz Kft. szervezésében az érdeklödők légből kapott varázslatokat láthatnak a színpadon.

Messer Magyarországon

A Messer Hungarogáz Kft. a Messer Csoport tagja, mely világviszonylatban is a legnagyobb vállalatok egyike az ipari és orvosi gázok gyártása és forgalmazása területén. A magyar leányvállalat több mint 120 gázlerakatból álló értékesítési hálózatot tart fent. Egy levegőszétválasztó és 5 palacktöltő üzemet, egy szén-dioxid előállító üzemet, legnagyobb vevőinél 9 további gázelőállító üzemet működtet országszerte. Jelenleg mintegy 40%-os piaci részesedésével a hazai ipari gázüzlet meghatározó szereplője.

-UN