Díjak nyugállományban lévő pedagógusoknak

  •  
  •  
  •  

A Lázár Ervin Általános Iskola karácsonyi ünnepségén, december 21-én, két nyugalmazott pedagógus vehette át a Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetést. Az elismeréseket Kassai Endre, a Polgármesteri Hivatal Emberi Erőforrás Főosztály főosztályvezetője adta át.

Csapláros Lászlóné, aki már nyugállományban van, személyesen nem lehetett jelen az ünnepségen. Negyven éven át tanított, s ebből 26 éven keresztül, Újpesten.  1986-ban az Árpád Fejedelem Általános iskolában találkozott először az újpesti diákokkal. Pedagógusként és szakmai irányítóként, alsó tagozatos munkaközösség vezetőként egyaránt helyállt, tanácsaira az iskolavezetés is mindig számíthatott. Az új módszerek iránti nyitottságát jelezte, hogy kipróbálta és eredményesen tanította is a magyar nyelv és irodalmat a Lovász- módszerrel. Munkájára a következetesség, a felkészültség volt a jellemző, így a fiatalabb generáció is példaképének tekintette. 

Az ünnepségen jelenlévők személyesen köszönthették Szécsiné Cseh Hajnalka tanárnőt, aki néhány napja tölti nyugállományban a napjait. Negyedszázadon át dolgozott pedagógusként.  Műszaki rajzoló, kerámia-, majd textilminta készítő volt érettségi után.  Mivel a gyermekek tanítása volt az álma, elvégezte a tanítóképző főiskolát. Pályafutása során volt iskolaotthonos nevelő, majd már Újpesten, a Lakkozó utcai Általános Iskolában lett 1988-ban napközis nevelő. A népművelő-rajz szakkollégium elvégzését követően fejlesztőpedagógussá képezte magát. Dolgozott a Szőnyi István Általános Iskolában, majd a Lázár Ervin Általános Iskolába került ahol napközis nevelőként dolgozott és segítette a részképesség zavarral küzdő gyermekeket.

A miniszteri elismeréseket Kassai Endre, a Polgármesteri Hivatal Emberi Erőforrás Főosztály főosztályvezetője adta át.

-UN