Dínó, az újpesti nagyerős

  •  
  •  
  •  

Alig százötven kilót mutat a mérleg, ha az újpesti taxis felpattan rá. Soknak tűnik, de ha figyelembe vesszük, hogy Magyarország egyik legerősebb emberéről van szó, aki tonnás kamionokat cibál, emberi ésszel szinte felfoghatatlan súlyokat emelget, akkor nem is olyan rettenetes az említett másfél mázsás testsúly.

Bodnár István alig három esztendeje gyűri a súlyzókat, és ez idő alatt jutott el az átlag halandók számára elérhetetlen eredményekhez.
– Ha bemegyek az edzőterembe, először kétkedő tekintetek fogadnak, a fiatalabbak sandán tekintenek az öregúrra – mesélte Bodnár István. – Aztán, néhány félóra elteltével már megváltozik a véleményük, hiszen az eredményeket, a súlyokat látva már a szájtátás a következő lépcsőfok.
István, illetve – mert megengedte, hogy így szólítsuk – Dínó az úgynevezett erősembersportot műveli, a kamionhúzásban itthon szinte verhetetlen. Persze, a többi versenyszámban is ott van az élmezőnyben, de néha-néha a próba végére már elfárad a mi nagyerősünk.
– Közel az ötvenhez már az is csodának számít, hogy versenyzek – mondta. – Persze, csak másoknak, hiszen én csak most kezdtem a súlyzók emelgetését. Van még néhány tíz év bennem, s majd akkor eldöntöm, hogy folytatom-e.
G.G.