Díszítse erkélyét és a várost!

  •  
  •  
  •  

Az önkormányzat szeretné, ha az itt élők is hozzájárulnának a környezetszépítéshez, ezért a korábban megszokott módon, májusban, három helyszínen több ezer tő muskátlival ajándékozza meg az újpestieket.

Újpest szépítésében, otthonossá tételéhez fontosak a nyáron virító növények. Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az Újpesti Városgondnokság kora tavasztól késő őszig színpompás virágokkal ültesse be a köztereket, tereket, sétányokat és a kialakított ágyásokat. A városszépítésbe minden évben igyekszik bevonni az itt élőket is, mégpedig úgy, hogy ilyenkor, május második felében több ezer muskátlit oszt szét az itt élők között. Ösztönözve ezzel a városszépítés ránk, lakókra háruló feladatára. Nincs annál üdítőbb látvány, amikor egy-egy többemeletes, téglából épült vagy panel lakóház erkélyein a nyári napsütésben virág díszlik. A kert nélküli lakóházak szinte egyetlen dísze a magasba ívelő, virágos erkély lehet, amelyet szerény költségvetéssel magunk is könnyedén megteremthetünk. Az önkormányzat által ajándékozandó muskátli alap lehet a virágos erkélyek megteremtéséhez, hiszen minél többféle virágot ültetünk ki, annál üdébb és élénkebb színfoltot jelent erkélyünk magunknak és a városképnek is.

B. K.


Újpest Önkormányzata május 23-án két helyszínen, május 24-én egy helyszínen több ezer tő muskátlival ajándékozza meg a városszépítő újpestieket. Részletes tudnivalók az Újpesti Napló következő, május 15-én megjelenő lapszámában.