•  
  •  
  •  

Különleges dolgok születnek, amikor a vágyálmok, a fantázia, a tehetség és kitartás találkozik. Ez mind elmondható az újpesti Borbély családról. Elismert divatguruvá váltak már a 80-as években. Nem csak idehaza voltak a divatbemutatók rendszeres résztvevői, Párizs is meghajolt előttük.

Talán nincs is olyan újpesti, aki legalább egyszer ne csodálkozott volna rá legalább kívülről az angol üzlet hangulatát sugárzó belvárosi boltra. A desing tudatos, ezzel is sugallják, hogy egy különleges világba érkezik, aki ide betér.

Ágnes kisiparos családba született, felmenőitől azt látta, hogy értékes a “kétkezi” munka. Már kislányként arról álmodott, hogy szép ruhákkal, divattal akar foglalkozni. Ebben később partnerre talált férjében, aki focista karrierjét tette félre az üzlet miatt. Bár mind a mai napig futballozik, de csak hobbi szinten.

A tősgyökeres újpestiek az első 10 évben csak kötöttáruval foglalkoztak, azután bővítették az üzletet. Ágnes a szabás-varrás minden trükkjét megtanulta és mindvégig az motiválta, hogy egyedi darabok kerüljenek ki a keze alól. Sokáig két üzletet működtettek, de aztán a női ruhabolt átalakult műhellyé. A hölgyeknek ma is ugyanúgy készítenek egyedi darabokat, ez a siker titka. A Borbély család szerint mindig szükség volt – és lesz is – olyan öltözékre, ami biztosan nem jön szembe az utcán.

A vállalkozás negyven éve működik, most már igazi családi üzlet. Roland – a bolt névadója -, Ágnes és László gyermeke is több mint 20 éve köti a jobbnál jobb ruhákat, sőt a most 14 éves unoka is a divat világa felé kacsintgat. A fiatalember már most tudja, hogy szívesen erősítené saját ötleteivel az ősök üzletét.

D. ZS.


Roland Úri divat: IV. István út 20.