„Dobj egy like-ot offline”: árasszuk el Újpestet pozitív üzenetekkel június 14-én

  •  
  •  
  •  

Különleges akciónapot tartanak június 14-én pénteken az Újpesti Óvodai- és Iskolai Szociális Segítők. A „Dobj egy like-ot offline” akció célja, hogy egy napra kivigyék a pozitív visszajelzéseket az online térből és ösztönözzék az embereket, kicsit jobban figyeljenek egymásra.

A csoportfoglalkozások során az Újpesti Óvodai- és Iskolai Szociális Segítő munkatársai rendre azt tapasztalják, hogy a fiataloknak, gyerekeknek rendkívül nehéz összeszedniük, milyen pozitív tulajdonságaik vannak, milyen erősségek segítenek nekik érvényesülni az életben. Azonban miután a társaik visszajeleznek számukra, mennyi minden van, amiért felnéznek rájuk, amit becsülnek bennük, szinte ragyognak és kivétel nélkül mind megfogalmazzák, hogy sokkal több ilyen élményre lenne szükségük. Mindez nemcsak a fiatalok körében van így.

A “Dobj egy like-ot offline!” akciónappal a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy ezen változtathatunk. Céljuk, hogy az online térből kivigyék a pozitív visszajelzéseket a személyes közegbe, ennek szellemében június 14-én szeretnék egész Újpestet felrázni. Az akciónapra pedagógusok, diákok, illetve magánszemélyek, újpesti lakosok jelentkezését várják: a regisztrálók egy kitűzőt kapnak, melyet aznap viselniük kell és vállalniuk, hogy amíg rajtuk van, egy szóval, egy öleléssel, egy pacsival bátorítják azokat, akikkel találkoznak.

A tanárok és diákok az iskolai órák szünetében, mások a munkahelyükön vagy éppen az utcán, a boltban küldhetik a pozitív visszajelzéseket a másik embernek. A szervezők standdal is várják az érdeklődőket az Újpesti Piac- és Vásárcsarnoknál, ahol bárki kérhet kitűzőt, egy táblára pedig pozitív üzeneteket, gondolatokat írhatnak fel.

Az előzetes regisztrációt online, ezen a linken, vagy a plakátokon található QR kód beolvasásával lehet elvégezni. Az esemény facebook-oldala itt elérhető.

ÚN

, , , ,