DoKa Dance az Ady udvarán

  •  
  •  
  •  

Szeptember 10-én, vasárnap Gyermeki Örömök címmel rendeznek „nyárbúcsúztató gyermeknapot” az Ady Művelődési Központ udvarán. Az egész napos, több helyszínes rendezvény egyik különlegessége a DoKa Dance Stúdió gyermektáncosainak bemutatója.

Doma Kata, a stúdió alapítója táncművész, művésztanár, aki a Magyar Táncművészeti Főiskolán végzett és a Firenzei Max Ballett Akadémia ösztöndíjasa volt. Számos színházi szerep és tanítvány fémjelzi munkáját a huszonéves balettművésznek.

Táncstúdiójával délután fél háromkor lépnek fel az Ady udvarán található nagyszínpadon. „ A tánc, számomra az élet. A tánc minden mozdulata különböző érzéseket fejez ki. A tánc egyben munka, tanulás, kikapcsolódás és legfőképpen kihívás. Miközben táncolunk, elfelejtünk minden szomorúságot, bánatot. Táncolni csak úgy lehet, hogy az, az ember szívéből jöjjön. Sok mindent meg kell tenni ezért a szakmáért, sok lemondással jár, de ha már látod a célod, úgy minden könnyebben megy” – áll Doma Kata hitvallásában. Az előadás ennek jegyében, lenyűgözőnek ígérkezik.