Doktorrá avatták az Újpesten végzett jogászokat

  •  
  •  
  •  

A Károli Gáspár Református Egyetem Újpesten működő Állam- és Jogtudományi Kara január 14-én, szombaton délelőtt tartotta diplomaosztó ünnepségét, a városligeti Fasori Református Templomban, melyen a téli záróvizsga időszakban végzett hallgatókat avatták doktorrá.

Az ünnepség kezdetére megtelt a Fasori Református Templom: szülők, barátok ismerősök töltötték meg a padsorokat. A végzősök és az Avató Tanács tagjainak bevonulása után a jelen lévők elénekelték a Himnuszt, majd Dr. Kodácsy Tamás egyetemi lelkész mondott fohászt.

Dr. Antalóczy Péter dékán beszédében reményének adott hangot, hogy mindenki megtalálja majd a számításait az életben. Ugyanakkor az egyetemi docens felhívta a figyelmet arra, hogy a frissen diplomázott fiatalok ne állást keressenek, hanem hivatást. A professzor beszámolójából kiderült: a jogi kar nappali szakán 28-an, levelezőn pedig 24-en végeztek. Közülük 18-an „Cum laude”, 34-en „Rite” minősítést szereztek.

Almáshegyi Gábor végzős diák szavai után Kovács Júlia hallgató felolvasta az avatandók nevét, és az eskü szövegét. Egyszerre nyolc végzős lépett a jogarhoz és körben állva, jobb kezük két ujját ráhelyezték annak szélére, majd elmondták a hivatalos szöveget. A szertartásban részt vett Prof. Dr. Balla Péter rektori feladatokkal megbízott rektor-helyettes is, aki később a zárszót mondta.
A diplomák átadását követően felcsendült a Szózat, aztán az új doktorokat virágcsokrokkal köszöntötték a szeretteik.

(Kép és szöveg: Ádám T.)