„Dolgos, szorgalmas év áll mögöttünk”

  •  
  •  
  •  

Wintermantel Zsolt köszöntötte a vásár vendégeit és kívánt szeretetteljes karácsonyt

Négy héttel ezelőtt az újpestiek a város vezetőjével együtt kapcsolták fel az ünnepi fényfüzéreket és a díszkivilágítást, ezzel hivatalosan is kezdetét vette a Találkozzunk többször! programsorozat újabb epizódja: az Újpesti Karácsonyi Vásár. December 22-én, vasárnap este Wintermantel Zsolt a népszerű művészházaspár, Polyák Lilla és Homonnay Zsolt fellépése előtt köszöntötte a koncert látogatóit és az év „gyorsmérlegét” követően kívánt boldog, békés karácsonyt az újpestieknek. A polgármester kiemelte: dolgos, szorgalmas év áll mögöttünk és Újpest minden elismerést megérdemel.

Közös ünnepvárás

Az eltelt négy hét alatt számos élménnyel gazdagodhattak mindazok, akik rendszeresen, vagy egy-egy program erejéig voltak látogatói a Szent István téri nagyszínpadon, a Városháza dísztermében, illetve az Ifjúsági Házban zajló eseményeknek.

Wintermantel Zsolt vasárnap esti köszöntőjében a nagyszínpadon utalt arra, emlékezetes, jó hangulatú adventi időszakot tudhatunk magunk mögött:

– Az elmúlt négy hétvége alatt 47 különböző programmal találkozhattunk, csak itt a nagyszínpad környékén. Remélem, hogy az elmúlt napok, hetek során mindenki megtalálhatta azt, ami számára a legfontosabb, legszebb a karácsonyi készülődésből –mondta a polgármester.

Kiemelte,  adakozásból, összefogásból idén is kivették részüket az újpestiek, a vásár idején is számos támogatója akadt például az Újpesti Cseritinek. Az önkormányzat jótékonysági szervezete most saját kezűleg készített apró ajándékokkal köszönte meg az adományokat, amelyek készítésében a szervezet önkéntesei és a polgármesteri hivatal dolgozóin kívül a város polgármestere is részt vett.

– Az advent, az év vége az ünnepi készülődés mellett kicsit mindig a számvetés ideje is- készített gyorsmérleget Wintermantel Zsolt: 

– Mi, újpestiek idén is jó érzésekkel tekinthetünk vissza az elmúlt esztendőre. Gondoljunk csak a május végi hatalmas árhullámra, ami végigsöpört az országon. Emlékezzünk rá, ahogy Újpest polgárai is azonnal megindultak, félretettek nézetkülönbségeket, vitákat és együtt, vállvetve védtük meg a városunkat az áradástól. Ugyanilyen közös akarat és összefogás eredményeként épült meg Újpest első saját uszodája, a Halassy Olivér Városi Uszoda is. Saját akaratból, saját erőből, saját telken. Ezt már senki sem veheti el tőlünk- sorolta az eredményeket a polgármester.

– Alig több mint egy hónappal ezelőtt tért téli nyugovóra az ország legnagyobb játszóparkja, a Tarzan™ Park is. Hol máshol, mint Újpesten. Sokszor találkoztunk és szereztünk új közös élményeket, sportnapokon, főzőversenyeken, zenei vagy más kulturális programokon, vagy éppen közös takarítás alkalmával – emelte ki az összefogás erejét és a közös élmények hatását.

Majd a személyes hangú jókívánságok következtek a karácsonyi ünnepek alkalmából:

– Azt kívánom Önöknek, hogy a következő napokban mindnyájan éljék át a karácsonyi ünnep meghitt, bensőséges perceit, óráit.

Legyen áldott, szeretetteljes karácsonyuk, és sikeres, boldog, szerencsés új évük! – zárta beszédét Újpest polgármestere. (A teljes beszédet cikkünk végén találja)

Az ünnepi gondolatokat örökzöld dallamok és slágerek követték Polyák Lilla és Homonnay Zsolt előadásában. A népszerű művészházaspár sokadszor lépett már fel Újpesten, ahová mindig nagy szeretettel érkeznek. És a sikert látva Újpest ismét visszavárja őket.

A karácsonyi vásárzáró koncertjét követően a vásárváros és a jégpálya fogadta a látogatókat, Este tíz órakor befutott a városháza elé a népszerű fényvillamos is. A vásárváros december 24-én, délben zár. A karácsonyi fények azonban kísérnek bennünket az ünnepek ideje alatt is.

Boldog karácsonyt!

B.K.


Szeretetteljes karácsonyt! 

Wintermantel Zsolt beszéde a karácsonyi vásár záró koncertje előtt. Elhangzott a Szent István téren, december 22-én.

Úgy gondolom, ismét emlékezetes, jó hangulatú adventi időszakot tudhatunk magunk mögött. Az elmúlt négy hétvége alatt 47 különböző programmal találkozhattunk, csak itt a nagyszínpad környékén. Remélem, hogy az elmúlt napok, hetek során mindenki megtalálhatta azt, ami számára a legfontosabb, legszebb a karácsonyi készülődésből.

Külön öröm számomra, hogy ismét bebizonyosodott: a jótékonyság, az egymással való törődés továbbra is a közösségünk egyik mozgatóereje. 

Az Újpesti Cseriti akcióit ugyanis megint nagyon sokan támogatták adományaikkal. Személyes sikerélményt is szereztem ennek során. 

Sokakhoz hasonlóan magam is készítettem karácsonyi apró dísztárgyat a Cseriti számára, amely gazdára is talált, és így jótékony célra hasznosult. 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Az advent, az év vége az ünnepi készülődés mellett kicsit mindig a számvetés ideje is. Az ember ilyenkor óhatatlanul visszagondol, mi minden történt vele, mit tett, mit végzett el az elmúlt évben. Mi, újpestiek idén is jó érzésekkel tekinthetünk vissza az elmúlt esztendőre. 

Nem szeretnék hosszas felsorolásba kezdeni. Csak a legjelentősebb dolgokat hadd említsem meg, amelyek a szívünket melengethetik.

A már megszokott, hagyományos eseményeken kívül az idén több ízben is jelesre vizsgáztunk összefogásból. 

Gondoljunk csak a május végi hatalmas árhullámra, ami végigsöpört az országon. 

Emlékezzünk rá, ahogy Újpest polgárai is azonnal megindultak, félretettek nézetkülönbségeket, vitákat és együtt, vállvetve védtük meg a városunkat az áradástól. 

Ugyanilyen közös akarat és összefogás eredményeként épült meg Újpest első saját uszodája, a Halassy Olivér Városi Uszoda is. Saját akaratból, saját erőből, saját telken. Ezt már senki sem veheti el tőlünk.

Alig több mint egy hónappal ezelőtt tért téli nyugovóra az ország legnagyobb játszóparkja, a Tarzan™ Park is. Hol máshol, mint Újpesten. Sokszor találkoztunk és szereztünk új közös élményeket, sportnapokon, főzőversenyeken, zenei vagy más kulturális programokon, vagy éppen közös takarítás alkalmával.

Újpest lett ebben az évben az ország legsportosabb települése.

Van mire büszkének lennünk tehát idén is, van mit kipihennünk. Dolgos, szorgalmas év áll mögöttünk. Újpest minden elismerést megérdemel. 

És mindenki megérdemli a pihenést, azt, hogy a most következő pár napban feltöltődhessen az ünnep meghitt békéjében, szeretteink közelségében. Hogy aztán januárban újult erővel kezdhessünk egy új, és remélhetően ismét eredményes évet. 

Kedves újpestiek! Kedves Vendégeink!

Azt kívánom Önöknek, hogy a következő napokban mindnyájan éljék át a karácsonyi ünnep meghitt, bensőséges perceit, óráit.

Pihenjék ki az év fáradalmait, legyenek együtt, beszélgessenek, játsszanak szeretteikkel! Legyen áldott, szeretetteljes karácsonyuk, és sikeres, boldog, szerencsés új évük!