Dombi Rudi már lila-fehérben kajakozik

  •  
  •  
  •  

Kozák Danuta, Berki Krisztián és Gyurta Dániel után újabb olimpiai bajnokkal, Dombi Rudolffal erősödött az UTE.

A Londonban K–2 1000 méteren (Kökény Rolanddal) győztes kajakos ünnepélyes keretek között írta alá szerződését, amelyet Őze István klubigazgató is ellátott kézjegyével.

Hazataláltam – mondta az olimpiai bajnok az aláírást követően. – Újpesten születtem, itt jártam óvodába, iskolába, itt kezdtem el sportolni, a szüleim a mai napig itt élnek. 2012 óta Újpest díszpolgára vagyok, szinte minden ideköt. Nagy öröm számomra, hogy újpesti színekben versenyezhetek!

Dombi, aki eddig az Építők Margitszigeti Diák KC sportolója volt, kijelentette, hogy az edzője változatlanul Szilárdi Katalin lesz, majd hozzátette, sokat számít neki, hogy a jövőben olyan, ugyancsak olimpiai bajnok klubtársai lesznek, mint a kajakos Kozák Danuta, az úszó Gyurta Dániel, vagy éppen a tornász Berki Krisztián.

– Nagyon örülök, hogy az UTE színeiben versenyezhetek. Sok mindenben nem fog változni a felkészülésem, a társak és az edzéseim helyszíne sem változik. Tudom és érzem is, jó csapatba kerültem. A jövőben is azon leszek, hogy minél jobb eredményeket érjek el – nyilatkozta az olimpiai bajnok.

A Központ Bisztróban tartott aláírási ceremónián elhangzott, Dombi szerződtetése a helyi önkormányzat segítségével valósulhatott meg. Wintermantel Zsolt polgármester emlékeztetett arra, hogy Újpest városa 2010-ben hosszú távú együttműködést kötött az UTE-val, ami stabilitást hozott, ennek köszönhetően a klub egyrészt meg tudja tartani sportolóit, másrészt újakat is tud igazolni. A közös munka meghozta gyümölcsét, ugyanis a tavalyi év legeredményesebb egyesülete az UTE lett.

Őze István klubigazgató arról beszélt, hogy a klub és az önkormányzat közötti együttműködés több lábon áll: az élsport és az utánpótlás működtetése mellett a létesítményfejlesztésre is nagy gondot fordítanak, mert szeretnék, hogy a gyerekek 21. századi körülmények között sportolhassanak.
Doma Gergő, az UTE kajak-kenu szakosztályának vezetője ehhez kapcsolódva elárulta, folyamatosan nő a náluk sportoló gyerekek száma, és javul a munka minősége is.

– Ami az élversenyzőket illeti – folytatta a szakosztályvezető, – szeretném, ha a szakosztályukból három versenyző kijutna a riói olimpiára. Ha ez sikerül, biztos vagyok abban, hogy ők érmet hoznak haza Brazíliából.

A közelmúltban az ifjúsági olimpiai bajnok, felnőtt világbajnok, Tótka Sándor is az UTE-ba szerződött. Dombi ez ügyben sem rejtette véka alá a véleményét.
– Idén is a K–2 1000 méter lesz a fő versenyszámom, párommal, Boros Gergellyel harcolunk a riói repülőjegyért – mondta. – Persze, Sanyival is szívesen ülnék egy hajóba, de erre egyelőre nem sok az esély, hiszen ő sprinter, én pedig az ezer párosban gondolkodom.

G.G.