Dominikán pihent Berki Krisztián

  •  
  •  
  •  

Jól végzett munka után édes a pihenés. Pláne, ha olyan paradicsomi helyen engedheti el magát az ember, mint Punta Cana.

A Dominikai Köztársaság egyik legcsodálatosabb tengerpartján minden adott a boldogsághoz, ezt most már tudja a tornász Berki Krisztián (27) is. A londoni olimpia lólengésszámának aranyérmese tizenegy varázslatos napot töltött a karibi szigetvilágban menyasszonyával, Gál Máriával (27).

– Sok szépet hallottunk Dominikáról és a tavalyi kubai utazás után úgy éreztük, szívesen visszatérnénk ebbe a térségbe – árulta el Berki. – Nem csalódtunk, olyan helyeken jártunk, amelyekkel az ember szinte csak a tévében találkozhat. Mintha a mennyországban lettünk volna! Jó volt kicsit elbújni a világ zaja elől. Senki sem kérdezte, kik vagyunk, mit akarunk. Nagyon kedves emberekkel találkoztunk és ha csak a vakító, hófehér tengerpartot láttuk volna a pálmafákkal, már az is bőven elég lett volna.

A sportoló és kedvese azonban nem csak a tengerparton heverészett, bár tagadhatatlan, a szűkre szabott idő jelentős részét a Kókusz-parti napozás és a lubickolás tette ki. Arra azonban szakítottak időt, hogy Berki kiélhesse autóvezetési szenvedélyét és homokban, sárban roboghasson egy buggyval – valamint delfinekkel is úszkáltak egy keveset.

– Imádom a delfineket, de most talán túl korai programra mentünk Máriával, kicsit nyűgösek voltak az állatok. Az egyik el is kapta a lábamat és kissé megharapott, de komolyabb baj nem történt, így is tündéri volt az egész – idézte fel a pillanatokat a tornász, aki amúgy nem szeret repülni, így az, hogy több mint egy napot levegőben kellett tölteni oda, majd vissza, nem a legked­vesebb emlékei között szerepel.

Szerencsére azonban a hazaút egyik csatlakozásának lekésése volt az út legizgalmasabb közjátéka, így a dominikai nyaralás a felejthetetlen kategóriába tartozik, amelyről sok apró emlék és fénykép tanúskodik. Az egyiken például vízi mentőként pózol az októberben már edzésbe álló sportoló.

– Le volt szúrva a homokba mentőbója, én pedig odaültem mellé, mintha pásztáznám a strandot – nevetett a Felix Promotion által támogatott. Berki. – Ám sajnos nem vagyok egy Gyurta Dani, ha nekem kellene kimenteni az embereket, biztosan vízbe fulladnának. Bevallom őszintén, én csak addig szeretem az óceánt, amíg leér a lábam. Utána már nem érzem jól magam.

V. Z.
(kép és szöveg: blikk.hu)