Döntés előtt a szakrendelő korszerűsítésére

  •  
  •  
  •  

A Közép-Magyarországi Regionális Operatív Program (KEOP) 5.3.0/A egy energiahatékonyságot és energia-megtakarítást növelő pályázat lehetőséget teremt arra, hogy az újpesti Szakorvosi Rendelő Intézet felújításának néhány elemére fordítandó összeget ezen pályázat keretében megpróbáljuk megnyerni.

Egy régebbi Főváros-Újpest egyeztetés után – amely szerint a 750 millió forintos beruházás 1/3-át Újpest, a fennmaradó 2/3 részt a Fővárosi Önkormányzat vállalná - Újpest Önkormányzata idei költségvetésében elkülönített 250millió forintot erre a célra. Ezt az összeget most ezen pályázat keretében önrészként tudná felmutatni Újpest Önkormányzata, a maradék felújítási összeget pedig pályázati pénzből fedezné.
Az épületenergetikai pályázaton (KEOP) való indulásról a képviselő-testület dr. Trippon Norbert határozati javaslata alapján egyhangúlag döntött, így Újpest felkéri a Fővárosi Önkormányzatot, hogy az önrész birtokában, valamint az előkészítés költségeit – 5-10 millió forint – vállalva induljon el a pályázaton.  
Szalkai István (MSZP) képviselő javaslata alapján arról dönt hamarosan a Fővárosi Önkormányzat közgyűlése, hogy a főváros és a Károlyi Kórház vezetősége – mint az Újpesti Szakrendelő Intézet fenntartója – ezzel az önrésszel és lehetőséggel élve nyújtsanak be pályázatot. Miután igen kevesen pályáztak, kevesen feleltek meg a pályázati kitételeknek, remélhetőleg pozitív lesz a pályázati anyag elbírálása:
-Mivel az elbírálás folyamatos, amennyiben a Fővárosi Önkormányzat most elfogadja a javaslatot – nyilatkozta lapunknak Szalkai István -, november közepéig benyújtjuk a pályázatot, akár már december közepén elbírálhatják. Siker esetén ekkor már el is indíthatjuk a közbeszerzési eljárást. Ha minden jól alakul, fél év alatt új külső hőszigetelést kaphat a szakrendelő, lecserélhetik a nyílászárókat, valamint teljesen újra cserélhetők az épületgépészeti elemek is, sőt a nagyobb energiahatékonyság érdekében a tetőszigetelés is megújulna sikeres pályázat esetén.
Ezzel hosszú távon jelentős költségmegtakarítást érhet el az önkormányzat, hiszen kevesebb hőenergia felhasználásával hatékonyabb fűtési rendszert használhatnak a Szakorvosi Rendelő Intézetben. 

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4


/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Épületenergetikai fejlesztések
A pályázati konstrukció célja a hatékonyság és az energiatakarékosság fokozása az energetika teljes vertikumában, azaz az energia termelése, elosztása, szállítása és – a vertikum legkritikusabbnak ítélhető szegmense – a végfelhasználás területén. A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum 80% lehet, összege minimum 1 millió Ft, maximum 500 millió Ft. 
A konstrukció hozzájárul az épületek (különös tekintettel a központi és helyi költségvetési szervek épületeire és az egyéb középületekre, de egyben a vállalkozások üzemi és irodaépületeikre is), energia-takarékosság, – hatékonyság fokozására irányuló beruházásainak megvalósításához, vissza nem térítendő támogatás formájában. A konstrukció elsősorban kis-közepes méretű projekteket támogat, az adott projekt megtérülési paramétereitől függően kb. 10-80 % közötti arányban.