Döntetlen a Debrecen ellen

  •  
  •  
  •  

Változatos mérkőzésen a Debrecen kétszer szerzett vezetést, csapatunk viszont mindkétszer egyenlíteni tudott, így 2-2-es döntetlen született a Szusza Ferenc Stadionban, a Monicomp Liga 22. fordulójának záró mérkőzésén.
 
Ellenfelünk cseh mestere, Zdenek Scasny elmondta, hogy csalódott, mert kétszer vezetett csapata, mégsem sikerült megszerezniük a debrecenieknek a három pontot.
 
Hangsúlyozta, hogy egy jó Újpest otthonában sikerült 2-2-es döntetlent elérnie csapatának.
 
Vezetőedzőnk, Mészöly Géza elmondta, nagyon büszke csapatára, hiszen a bajnoki címvédőnek egyenrangú ellenfelei volt, és kiemelte, hogy egyik kapott gól után sem ijedt meg a gárda, hanem ment előre az egyenlítés reményében.
 
Zdenek Scasny:
– Már a mérkőzés előtt tudtam, hogy nehéz találkozó vár ránk, mert már többször láttam az Újpestet játszani. Az első félidei játékunkkal nem vagyok elégedett, hiszen akkor inkább az Újpest akarata érvényesült. Ettől függetlenül sikerült megszereznünk a vezetést, és veszélyes pontrúgásai ellenére csak a félidő utolsó percében sikerült egyenlítenie ellenfelünknek, ami lélektanilag talán a legrosszabbkor jött. A második félidőben már jobban játszottunk, újra megszereztük a vezetést, és a gól után további lehetőségünk volt a gólszerzésre, de Coulibaly sajnos kihagyta helyzetét. Azt gondolom, ez volt a meccs kulcsmomentuma, ha ez bemegy, megvan a meccs. Az különösen bosszantó, hogy kielemeztük ellenfelünk játékát, így tudtuk, hogy Ahjupera remekül meg tudja tartani elöl a labdákat, és gólveszélyes is, mégis két gólt tudott szerezni ellenünk. A csalódottság ellenére azonban tudjuk, hogy jó csapat az Újpest, így a döntetlent is meg kell becsülnünk.
 
Mészöly Géza:
– A döntetlen ellenére büszke vagyok a fiúkra, hiszen megfiatalított csapattal bátor, gólratörő játékot mutattunk be a bajnoki címvédő ellen, és a mérkőzés egészében partiban voltunk a debreceniekkel. El kell ismernem, hogy Coulibaly sok gondot okozott védőinknek, és az egész meccsen veszélyesen játszott. Az első félidő hajrájában szerzett góllal lélektani előnnyel mehettünk szünetre, ezt azonban nem igazán tudtuk kihasználni, mert a második félidőben a Debrecen kevesebb területet adott nekünk. Pozitívum, hogy ugyan kétszer hátrányba kerültünk, egyik kapott gól sem fogta meg a srácokat, nem ijedtünk meg, és próbáltuk tovább játszani játékunkat. Úgy érzem, hogy Magos és Barczi is jól szállt be, lendületet tudtak adni mindketten a csapatnak – igaz már a találkozó késői periódusában álltak be, de úgy láttam, hogy jól megy a csapatnak, így nem volt indokolt a korábbi csere. Csatáraink jó teljesítménye ellenére megéreztük Rajczi és Balajti hiányát, de úgy gondolom, nem lehet panasz egyik támadónkra sem.
 
Egy újságírói kérdésre Mészöly Géza a csapat taktikájáról így vélekedett:
– Nem gondolnám azt, hogy nagyon sokat ívelgettünk volna, elég csak például arra a helyzetre utalnom, amikor az első félidőben remek támadással hoztuk fel a labdát, és a végén Böőr átadását csak centikkel rúgta a kapu mellé Lázár Bence. A felívelés persze tudatos elem a játékunkban, hiszen Ahjupera személyében van egy magas, jó fizikumú csatárunk, aki meg tudja tartani elöl a labdákat, de ez nem azt jelenti, hogy csak ezt játszanánk.
(ufc.hu)