Döntetlen a Siófok ellen

  •  
  •  
  •  

A Siófok elleni találkozóval folytatódott a labdarúgó bajnokság. Az Újpest FC csapata a Megyeri úton, a Szusza Ferenc Stadionban fogadta a Balaton-parti gárdát.

– Az előny nálunk van, mert hazai pályán kezdünk, de mindkét csapatnak nagy szüksége van a három pontra, ezért az elvárás minden játékos felé a maximális teljesítmény – mondta a találkozó előtt Zoran Szpisljak vezetőedző. – A csapat fizikális állapota rendben van, erről nem kell sokat beszélni, a taktikai szituációkat pedig átismételjük, hiszen a felkészülési időszakban már betanulta a csapat. Most élesben kell hozni a mindent, amit tudunk. Jelen pillanatban, akikre számítunk, azok közül mindenki jó állapotban van.

Kiegyenltett küzdelem folyt a pályán, a mérkőzés 35. percében Kabát Péter vezetést szerzett a hazaiaknak. Ekkor többen úgy gondolták, beindul a lila henger, de a szurkolóknak csalódniuk kellett, ugyanis a vezetés ellenére, nem igazán uralta a játékot az Újpest. Minden esetre vezetéssel térhettek pihenőre Balajczáék, de a szünet sem hozott nagy változást a játékban. Ráadásul, Rajczi szabálytalankodása következtében, az 58. percben megfogyatkozott a csapat, aminek meg is lett a böjtje. A hetvenedik perc környékén Sowunmi kiegyenlített. Igaz néhány perc múlva a siófoki Nyári is mehetett zuhanyozni, de az eredmény már nem változott.

Újpest FC – Siófok 1-1 (1-0)

GG