Dr. Molnár Szabolcs az elmúlt egy évről

  •  
  •  
  •  

A gazdasági alpolgármester 2011 legnagyobb sikerének azt tartja, hogy a világméretű válság ellenére sikerült egyenesbe hozni a városrész gazdálkodását.

Sokan felfigyeltek a Felszínelők Országos Kémiaverseny nyitórendezvényén a Könyves Kálmán Gimnáziumban elmondott, nagy ívű köszöntőjére, ami nem véletlen. Újpest gazdasági, kulturális és oktatási alpolgármestere ugyanis vegyészmérnök végzettségű egyetemi oktatóként a lombikok és kémcsövek között is otthonosan mozog.
– Amikor az egyetemen elsősöket oktattam, megkértem őket, mondjanak egy példát a habosított polimerre. Senki nem tudta a választ, pedig igazán egyszerű. A kenyér az – mesélte az alpolgármester, aki roppant büszke arra, hogy éppen Újpesten kapott helyet a kémiaverseny nyitóeseménye. Bar az alpolgármester már jó néhány éve elbúcsúzott a katedrától, 2011 eredményeit értékelve újra előbújt belőle a tanár. Úgy véli, Újpest jelest érdemel azért, hogy a világméretű pénzügyi válság ellenére a város gazdálkodása egyenesbe jött az elmúlt évben.
„Nagyon meghatódtam, amikor azoknak a szülőknek a köszönő leveleit olvastam, akiknek gyermekei azóta tanulták meg az evőeszköz-használatot, hogy a Lakkozó Óvoda beolvadt a Park Óvodába. Ez bizonyítja, hogy jobb egy nagyobb méretű intézményben, mert több figyelem jut a gyerekekre, mint egy kisebben” – magyarázta az alpolgármester.
Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester három fiúgyermekes édesapaként családja körében tölti a karácsonyi ünnepeket, 2012 elejétől pedig friss, ropogós havat és néhány nagy vadat remél. Újpest gazdasági, kulturális és oktatási ügyeinek irányítója közös családi síeléssel, téli erdőjárással és vadászattal szeretné kipihenni a 2011-es év fáradalmait.