Drónia Roadshow Újpesten − Farkas Bertalan volt az UMSZKI vendége

  •  
  •  
  •  

Kilencállomásos szakmai konferenciát tartott Drónia Roadshow néven pedagógusok és középiskolások számára a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége Drón Tagozata. A roadshow utolsó állomása május 30-án a BMSZC Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Technikum (UMSZKI) volt, ahová a program fővédnöke, Farkas Bertalan űrhajós is ellátogatott.

A GTTSZ Drón Tagozata a Magyar Honvédség és a rendőrség társszervezésével indította útjára a szakmai konferencia sorozatot pedagógusok és középiskolás diákok számára. A kilencállomásos (Eger, Mátészalka, Kecskemét, Csepel, Székesfehérvár, Balassagyarmat, Miskolc, Nagykanizsa, Újpest), kétnapos konferencián elméleti előadások és gyakorlati bemutatók segítségével hívták fel a figyelmet a kibertér veszélyeire, a Mesterséges Intelligencia térnyerésére és a drónokban rejlő lehetőségekre.

A roadshow-t eredendően 2000 diákra tervezték a szervezők, végül több mint 700 pedagógus, és 3500 diák részvételével zárult. A programban közel 70 honvéd, ugyanennyi rendőr és majdnem 40 pedagógus, számos szakember és cég, valamint a Nemzetvédelmi Szakszolgálat Kibervédelmi Intézet vett részt.

Az UMSZKI-ban tartott záró rendezvényen a program fővédnöke, Farkas Bertalan űrhajós személyesen vett részt. Az első magyar űrhajós megosztotta az újpesti diákokkal élményeit, illetve elmesélte, hogy a családja milyen mondatokat intézett hozzá 44 évvel ezelőtti űrutazásakor. Mint mondta, kívánja mindenkinek, hogy hasonló sikerekben legyen részük.

ÚN

 

, , ,