Duchatelet még a pályát is felszántja

  •  
  •  
  •  

Ősszel négy újpesti játékos sérült meg a katasztrofális pályaállapotok miatt a Megyeri úton – írja a Bors.

Vermes Krisztiánnak februárban ragadt bele a lába a “hátsó, fenti füves” szétzáott gyepébe, hogy aztán az egyik kapussal ütközve keresztszalag-szakadást szenvedjen. Egy hónappal később Kiss Zoltán a lengyel Gornik Zabre elleni meccsen szenvedett kereszt- és belsőszalag-szakadást, miután a stadionban egy gödörbe lépett. A következő áldozat Takács Zoltán volt, aki már majdnem felépült júliusban összeszedett bokasérüléséből, amikor egy szeptemberi edzés közben a borzalmas minőségű talajon meghúzta a vádliját. Hétfőn aztán a centerpályán tartott edzésen egy kifordult, megfagyott rönkön Simon Krisztián törte el a lábközépcsontját.

“Egyszerűen tűrhetetlen az újpesti pályák minősége” – nyilatkozta a lapnak Kiss, aki nyolc hónap után a Paks elleni Ligakupa-meccsen tért vissza az első csapatba.

Az újpest ügyvezetője szerint pozitív változások várhatóak a jövőben. “Roderick Duchatelet tulajdonos feltett szándéka, hogy a Nemzeti Sportközpontokkal egyeztetve rendbe hozassa mindkét pályát – mondta Bartha Csaba. – A pályáink túlterheltek, és egyelőre a szakszerű gondozásuk sem megoldott. A jövő évi költségvetésbe ezért beleterveztük két pályakarbantartó foglalkoztatását is.

Korábban egyébként Leo Beenhakker sportigazgató is meghökkent a pályák állapotán, ezért Dunakeszire költöztette a csapatot.