Ébredő tavasz, avagy közös drámajáték a Megyeriben

  •  
  •  
  •  

Rendhagyó megmozdulás, flashmob színtere volt március 16-án délután a Megyeri úti Általános Iskola. Az intézmény a Magyar Drámapedagógiai Társaság kezdeményezéséhez csatlakozott. Az országosan közös cél: helyet, teret adni valami egyáltalán nem megszokottnak.

Kicsivel három óra előtt a legkülönfélébb korú diákok és néhány felnőtt gyűlt össze egy amolyan „drámamegmozdulásra”. A nem mindennapi kezdeményezéshez, ami leginkább talán egy drámafoglalkozáshoz hasonlított, ám mégsem volt az, akár szülő vagy érettségiző, volt megyeris diák is csatlakozhatott.

A képeken látszólag rendezetlen mozgás valójában nagyon is tudatos csapatmunka, rögtönzött közösségépítés volt. Már a bemutatkozás sem megszokott módon zajlott, a csoporttagok összeismerkedését pedig az újdonsült társak segítségével készülő „szobrokkal” segítették elő. A százlábútól kezdve a barlangjából előbújó medvén át a fűszálig több mindent megformáltak a résztvevők. Utóbbiakból könnyen kiderül, hogy a foglalkozás az ébredő tavasz jegyében zajlott. A több mint tíz éve drámajátékokat is oktató Megyeri egy országos kezdeményezéshez csatlakozott ezzel, aminek az volt a lényege, hogy az ország több pontján, azonos időben szervezzenek hasonló flashmobot.

Kép és szöveg: M. Orbán András