Ecetsav okozott riadalmat a Chinoinnál

  •  
  •  
  •  

Veszélyes anyag ömlött ki egy újpesti gyógyszergyárban. Három embert a tűzoltóknak kellett kimenteniük az épületből, egyikük égési sérüléseket szenvedett – közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője. A lakosság nem volt veszélyben.

Kisdi Máté, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője elmondta, hogy a Chinoin Zrt. Budapesten, a IV. kerületi Tó utcában lévő telephelyén “ismeretlen mennyiségű” ecetsav folyt ki. A háromszintes épületet kiürítették és lezárták.

A tűzoltók az anyag semlegesítését védőruhában végzik, ezután veszélyesanyag-tárolóba rakják és elszállítják – mondta a szóvivő.

Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese azt mondta: a helyszínről egy könnyű sérültet szállítottak kórházba.

Nyilas Dóra, a sanofi-aventis/Chinoin gyógyszeripari vállalat kommunikációs ügyeit intéző Young & Partners tanácsadója az MTI-nek azt mondta: az ecetsav a gyár belső csatornájába folyt, nem került ki a lakossági csatornahálózatba, a szabadba vagy a levegőbe. Az épületben karbantartási munkálatok folytak, egy szivattyún végezték a munkálatokat, abból folyt ki a sav, azt továbbra sem tudni, hogy mennyi, ennek kiderítésére belső és külső vizsgálatok folynak. A munka helyszínén három ember tartózkodott, mindenki viselte a kötelező védőruházatot – mondta Nyilas Dóra, hozzátéve: az egyik könnyebben megsérült dolgozó a csuklóján égett meg enyhén.

Az MTI-hez eljuttatott közleményében Rózsa Iván a sanofi-aventis/Chinoin Zrt.kommunikációs igazgatója azt is tudatta, hogy az esetet külső és belső szakértők egyaránt vizsgálják.

A TV2 Tények kapcsolódó videóját ide kattintva tudják megnézni!