Eddig lehetnek kizárva a rakpartokról az autósok

  •  
  •  
  •  

Várhatóan két napig lesz lezárva a fővárosban az alsó rakpart a Duna áradása miatt – mondta az Országos Műszaki Irányító törzs vezetője. Reggel Budapesten nagy dugók alakultak ki a lezárás miatt.

Várhatóan kedden tetőzik a Duna valamivel 680 centiméter felett – mondta az InfoRádiónak Láng István, aki hozzátette: reggel hét órakor 677 volt a vízmérce állása, a rakpart kritikus magassága pedig 654 centiméter. A fővárosban hétfő délután zárták le az alsó rakpartokat.

Láng István elmondta: az árhullám különösebb gond nélkül vonul ki az országból.

Nehéz közlekedni az árhullám miatt

Dugók alakultak ki Budapesten az alsó rakpartok lezárása miatt a párhuzamos útvonalakon kedd reggel, lassan lehet haladni a hidakon is – közölte a Fővinform ügyeletese.

Lassan lehet csak haladni a Kiskörúton és a Nagykörúton, valamint a bevezető utakon is – mondta Schilling Zsolt.

Mint arról korábban az újpest.hu is beszámolt, Tarlós István főpolgármester, tekintettel a Duna intenzív áradására 2011. január 17-én 16.00 órától II. fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a budapesti védelmi szakaszokon.  A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. lezárta az elrendelési szintekhez tartozó zsilipszerkezeteket, beüzemelték az ideiglenesen kezelőszemélyzettel működő és az automata átemelő állomásokat , vés lezárták a védvonali áttöréseket. Hétfőn 20.00 órától pedig lezárják az alsó rakpartot Budán a Lágymányosi híd és a Halász utca között, illetve Pesten a Közraktárak és a Garibaldi utca közötti szakaszt.


(inforadio.hu)
(fotó:grundaktiv.hu)