•  
  •  
  •  

Újabb 292 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 5961 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, olvasható a kormányzati tájékoztató oldalon. Az elhunytak száma változatlanul 614 fő, 3759-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1588 fő. Az aktív fertőzöttek 41, az elhunytak 60, a gyógyultak 42 százaléka budapesti.

Összesen 90 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Orbán Viktor szombaton reggel az operatív törzs ülése után azt mondta: a határok újbóli lezárásával sikerül megakadályozni a külföldről behurcolt fertőzések számának emelkedését. A kormányfő szerint most még időben vagyunk, hogy az ajtónkon kopogtató második hullámot megfékezzük.

Az aktív fertőzöttek 40 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása, olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

Európában a járvány második hulláma elkezdődött, ezért szeptember 1-jétől ismét szigorodnak a külföldről való beutazás feltételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

, ,