Ég a második gyertya lángja a város adventi koszorúján

  •  
  •  
  •  

Szombaton kora este lobbant fel a második gyertya lángja a város adventi koszorúján. A teljes karácsonyi kivilágítás fényében a Szent István tér ünnepi dekorációja méltó hátteret nyújtott az eseményhez.

Az Újpesti Karácsonyi Vásár programjában hagyományosan kiemelt helyet kap az adventi gyertyagyújtás, amelyre minden alkalommal más és más felekezetek készülnek műsorral, ünnepi gondolatokkal, hogy a színpad előtt összegyűlő újpestiekkel együtt éljék át a várakozás örömét. Ezúttal az Újpest Belsővárosi Református Egyházközösség adventi műsorát láthattuk. A közkedvelt és az adventi gyertyagyújtási műsorokon is rendszeresen fellépő, fennállásának tizedik évfordulóját tavaly ünneplő Szövetség Zenekar most a gyermekcsapattal, a Naprafogóval zenélt, énekelt és tett bizonyságtételével. „Istennek dicsőség, embernek békesség”- csendül fel a köszöntés ezúttal zenei kísérettel, majd a jelenlévők az egy órás műsor során keresztény, ifjúsági és gyermek énekeket hallhattak, sőt énekelhettek a zenekarral.  A város adventi koszorúján immáron a második gyertyát Petőné Juhász Emília , az Újpest- Belsővárosi Református egyházközség beosztott lelkésze gyújtotta meg, János evangéliumából idézve „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az ő egyszülött fiát adta, hogy valaki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen”.

B.K.

A várakozás ideje

Kozmáné, Edit az elsők közt érkezett férjével a nagyszínpad elé. A fiatalos nagyszülők éppen karácsony tájára várják első unokájuk megszületését, a várakozást ezért advent idején több szempontból is átélik.
–Az ünnepvárás számunkra kihagyhatatlan eseménye az adventi gyertya meggyújtása otthon, családi körben, de ha tehetjük, kilátogatunk a Szent István térre is- mondja a vásár egyházi programjáról szólva Edit.–Szükségünk van a feltöltődésre, és szeretjük, ha az ünnepvárást egy nagyobb közösségben is átélhetjük- fűzi hozzá.