Egész hétvégén Megyeri Búcsú

  •  
  •  
  •  

Az idei évben az Újpesti Torna Egylet, az Újpest Football Club és az Ultra Viola Bulldogs szurkolói csoport közösen szervezi meg a Megyeri Búcsút, amely szeptember 22-én és 23-án kerül megrendezésre a Szusza Ferenc Stadionban, valamint annak környékén. Az esemény fővédnöke Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere.

Szombaton már délelőtt érdemes lesz kilátogatni a műfüves pályára, hiszen 9:30 órakor várják a szervezők a nevezőket a családi sorversenyre. A 10:00 órakor kezdődő verseny győztesei a szórakozás mellett nyereményekre is számíthatnak. Azokra a családokra is gondoltunk, akik a versenyben nem vesznek részt, hiszen szintén 10:00 órától különböző felfújható játékok (pl. légvár, csúszda), valamint többek között arcfestés és aszfaltrajzolás is vár a gyermekekre.

A családi sorversenynek legkésőbb egy óráig vége lesz, hiszen 14:00 órakor kezdődik az Újpest FC Kecskemét elleni bajnoki mérkőzése. Fontos információ, hogy a Megyeri Búcsú részeként ezt a mérkőzést a hölgyek, valamint a 18 éven aluli szurkolóink ingyen tekinthetik meg.

A bajnoki találkozó után, 17:00 órától korábbi kedvenceinkkel, azaz Öregfiúk-csapatunk tagjaival lehet majd beszélgetni a műfüves pályán felállított sátorban, miközben előreláthatólag 16:30 órától az UTE sportolói tartanak majd sportágbemutatókat. 

Először a tornászok mutatják be a műfüves pályán, hogy mire képesek, majd a tervek szerint ugyanott egy órával később az UTE ifjú focistái következnek. Érdemes lesz az UTE csarnokaiba is átsétálni, mert először, tíz perccel öt óra után a cselgáncs képviselő tartanak bemutatót, később pedig a birkózókat lehet majd megtekinteni.  Fél héttől pedig a lila-fehér boxolók zárják a sort.

Egy kis szünet után, de még az esti program előtt a jégcsarnokba várják szurkolóinkat az UTE jégkorongosai, akik – akárcsak a többi sportág képviselői – szintén minden korosztályban a legmagasabb szinten versenyeznek.

Este is érdemes lesz maradni, mert 20:00 órától egymás után két fellépő szórakoztatja majd a jelenlévőket. Először a már szinte minden szurkolónk által jól ismert Curva Mildenberger együttesé a színpad – a dalszövegekkel biztosan nem áll majd hadilábon egy lila-fehér szimpatizáns sem.

A zenekar után a magyar rap két újpesti arcáé a mikrofon! Curtis, azaz Széki Attila nem is olyan régen még csapatunk igazolt játékosa volt, de idén az ellenfelek kapuja helyett már BLR-rel és Majkával a slágerlistákat rohamozta, Belehalok című számuk egyértelműen az év magyar slágere volt, lemezük pedig nem véletlenül vezette az eladási listákat. 

A koncertek tíz órakor véget érnek, hogy mindenkinek legyen ideje kipihennie magát, hiszen vasárnap szó szerint az Újpest-szurkolóké a pálya, 9:00 órakor kezdődik a tíz éve megrendezésre kerülő Újpest Család Vándorkupa. A kupa történetében a tavalyi év volt az első, amikor a szervezők megpróbálták egy kicsit színesebbé tenni ezt az alkalmat, és kibővítették a lehetőségeket. Akkor a stadiontúra, valamint a gyermekarcfestés rendkívül nagy sikernek örvendett, így ezek idén is részei a programnak.

A stadiontúra délután 14:00 órától, szervezett (körülbelül 15 fős) csoportokban kezdődik, kérjük az érdeklődőket, hogy előzetesen regisztrálják magukat a stadion@ujpestfc.hu e-mail címen. Emellett déltől csocsóbajnokság is vár az érdeklődőkre, a műfüves pálya mögötti aszfalton kihelyezett asztalnál. Természetesen a vasárnap sem feledkezünk meg a legkisebbekről sem, hiszen a gyermekjátékok a Megyeri Búcsú második napján is a családok rendelkezésére állnak 10 és 18 óra között. A rendezvényt az ÚCSK eredményhirdetésével zárjuk vasárnap este, annak reményében, hogy minden résztvevő azzal a gondolattal távozik: két hét múlva itt a helye a következő hazai mérkőzésünkön!