Egészség, oktatás és fejlesztés a középpontban

  •  
  •  
  •  

A káposztásmegyeri háziorvosi rendelők, az SZTK, a Homoktövis Általános Iskola igazgatói posztja és a leendő káposztásmegyeri intermodális csomópont voltak a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat (TRÖK) november 21-i ülésének lényegesebb pontjai.

A jelenlévőket dr. Dabous Fayez elöljáró köszöntötte, majd a napirend első pontjának előadója, dr. Varga József, a Szociális és Egészségügyi Intézmény (SZEI) valamint az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet igazgatója vette át a szót. A TRÖK november 21-iki ülésén Jánszkyné Ulman Mária elöljáró-helyettes is részt vett.

Varga József felszólalásában kitért többek között arra, hogy Káposztásmegyeren három körzeti orvosi rendelő működik, ahol a tárgyi feltételek nem rosszabbak Újpesthez képest, azonban az országos orvoshiány itt is érezhető; egyre több orvos praktizál nyugdíj mellett és kevés fiatal választja a háziorvosi pályát.

Rámutatott az országos szinten jelenlévő finanszírozási problémára is, amely a felújított SZTK-ban különösen a reumán és a nőgyógyászaton érezteti hatását, továbbá a város érdemeként említette a huszonnégy órás háziorvosi ügyelet megvalósítását.

Az igazgató röviden utalt még az SZTK felújítására, utóbbi folyamat fázisait később Razsovich József, az ÉPIT Zrt. vezérigazgatója pontról pontra ismertetett a jelenlévőkkel.

A következő napirendi pontban Kassai Endre, az Polgármesteri Hivatal Emberi Erőforrás Főosztályának vezetője, a Homoktövis Általános Iskola  igazgatói álláshelyére érkezett pályázatot ismertette a testülettel.  A posztért egyedül a jelenlegi igazgatónő, a TRÖK ülésén szintén megjelent dr. Földesiné Gyöngyösi Klára indult. A pályázati anyagot a TRÖK elfogadta.
További témaként Razsovich József, az ÉPIT Zrt vezérigazgatója a 14-es villamos végállomásánál építendő intermodális közlekedési csomópontról beszélt, majd tételesen ismertette az SZTK már elvégzett illetve még hátralévő felújítási munkálatait. A felszólalás végén pedig a Szilas park megújításáról tájékoztatta a jelenlévőket, ahol a sitt elszállítása után a növényzetet szeretnék fiatalítani és cserélni, valamint egy szánkódomb kialakítása a cél.

MOA