Egészségmegőrzés és szórakozás egy napon

  •  
  •  
  •  

Június óta robog a Class FM roadshow-ja a Class Nyár 2012. A budapesti állomás, Abádszalók és Balatonfüred után, épp Újpesten van, ma szombaton, az Aquaworld előtti területen. Bár kora reggel égdörgésre és viharra ébredtünk, 10 órára elszálltak a viharfelhők. Mindenki bízik abban, hogy a késő estig tartó programot nem szakítja meg zivatar. Tárt karokkal várják a látogatókat az ingyenes programokra.

Az élményfürdő előtt a Generali a Biztonságért Alapítványának egészségügyi szűrővizsgálatokra kialakított autóbusza parkol.18 óráig várják ma az egészségükért ily módon is tévő embereket. Valamennyi vizsgálat ingyenes ezen a napon.  A zöld területen ott jártunkkor a Class FM hangolt, a stáb végzi az utolsó simításokat a koncertek előtt. 

A Generali Biztosítótársaság felmérése szerint a hazai felnőtt lakosság 48 százaléka semmilyen szűrővizsgálatra nem jár rendszeresen. Ezért az alapítvány a Class FM-mel együttműködve, öt fesztiválhelyszínen, a Generali Egészségügyi Szűrőprogram keretében egy speciális szűrőbusz segítségével az ország különböző pontjain ingyenes szűrővizsgálatokat biztosít. A választásuk július 21-én Újpestre esett.

Este 6-ig

Fülöp Sarolta, a cég IV. kerületi tanácsadója elmondta, délelőtt 10 órától este 6-ig parkol az Aquaworld bejárata előtt a szűrőbusz:
„Az előző két alkalommal közel ezren vettek részt a szűrővizsgálatokon, nem kétséges, hogy ma is több száz résztvevőt várunk. Egy idősebb úr jóval tíz óra előtt érkezett, kerékpárral. Az első szeretett volna lenni.”- tudjuk meg.

Hasznos füzet

A jelentkezők Szűrőfüzetet kapnak, amelynek lapjain a vizsgálati eredmények dokumentálhatók, így meg is őrizhetők egy újabb ellenőrzésig.
„A szűrőprogram keretében ingyenes szemészeti és bőrgyógyászati szűrővizsgálatokkal, vérnyomás, vércukor, koleszterinszint és testzsír–százalékméréssel várják az autóbuszra fellépőket, illetve az előtte gyülekezőket. Felszállás az első és a hátsó ajtón egyaránt lehetséges, attól függően, ki milyen vizsgálatot kér. De az összes lehetőség kimeríthető. A vizsgálatok eredményét háziorvossal lehet átbeszélni ”- sorolja Sarolta.

Fontos a szűrővizsgálat

A betérők egyike, Klára asszony már a vérnyomásmérés után mondta el nekünk, egy rossz labor eredmény hívta fel a figyelmét a gyógyításra és főleg a megelőzés és az odafigyelés fontosságára. Azt reméli, a koleszterin érték most már jobb lesz mint korábban volt.

A vizsgálatra várakozók között huszonéves fiatalokkal is találkoztunk, akik jókedvűen vártak a sorukra. Szél Sándor elmondta, barátai Erdélyből érkeztek hozzá vendégségbe, az Aquaworld élményfürdőt célozták meg mára és a rádiós programokat. A szűrőbusz felkeltette az érdeklődésüket.
„Jómagam többször voltam már szűrővizsgálaton, fontosnak tartom. Ezért javasoltam barátaimnak: Zolinak, Bettinek, Péternek és Marcellnek, hogy a vízi élmények megvárnak bennünket. Miért ne néznénk meg a buszt belülről is”.

Ebéd után
A Generali alapítványa a mai napon ajándékkal kedveskedett több újpesti gyermeknek. Az Aranyhíd Gyermekek Átmeneti Otthonában élő gyermeket és két kísérőjüket az Aquaworld élményfürdőben látják vendégül ebéd után. 
„Nagy örömmel vettük az alapítvány felajánlását- mondta el Molnárné Berkó Márta, az Átmeneti Otthon vezetője. hiszen nem mindennapi élménnyel gazdagodhatnak a gyerekek. Minden bizonnyal emlékezetes marad ez a nap a számukra, hiszen megismerhetik a kívülről már többször megcsodált vízi paradicsomot. Most beléphetnek a kapuján.

Sztárok, klassz zenék
16.00 órától egymást követik majd a jobbnál jobb zenei programok és a sztárfellépők. A közönség találkozhat majd a  Káosz Központtal, Janicsák Vecával, Varga Viktorral, Tóth Gabival, Kocsis Tiborral, és Kasza Tibivel is. Este kilenckor a Hooligans csap a húrok közé.

A programokon való részvétel mindenkinek ingyenes, aki azonban fürdeni is szeretne, azok számára az Aquaworld hétvégi jegyárai érvényesek.