Egészségnap – még nem késő kilátogatni!

  •  
  •  
  •  

Rekordszámú résztvevővel vette kezdetét az idei Káposztásmegyeri Egészség és sportnap. Az Újpesti Kulturális Központ Karinthy Frigyes Művelődési Házban zajló egészségnap iránt is nagy az érdeklődés, szinte minden vizsgálatra kígyózó sorok várakoznak, a kerékpárosok nemrég értek vissza a több mint nyolc kilométeres túráról.

A rekordszámú indulóra való tekintettel három, nagyjából ezerfős csoportba osztották a reggeli 1600 méteres minifutáson indulókat, bár a pontos létszámot legfeljebb csak megbecsülni lehetett, akkora volt az érdeklődés. A korábbiakhoz hasonlóan most sem a helyezés, hanem a mozgás öröme volt a cél. Az első két csoportban elsősorban az iskolák, és a rajtuk keresztül benevezett szülők indultak, a harmadik turnusban pedig az óvodásoktól kezdve a magánúton nevezőkig bárki rajthoz állhatott.

Az utolsóként beérkezők alig értek célba, amikor már a Babits Mihály Gimnázium épülete melletti Kósa Pál sétányon ajándéksorsolásra várták a nevezőket. A nyereménytárgyakat Dr. Dabous Fayez, a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat (TRÖK) elöljárója és Jánszkyné Ulman Mária, a TRÖK alelnöke adta át. A nyerteseken nevezési sorszámuk alapján hívták színpadra, ahol többek között úszószemüveget, tornaszőnyeget, hátizsákot és csuklószorítót nyertek. A fődíj egy kerékpár volt, amelyet a 2558-as sorszámú nevező vehetett át a színpadon.

Ezután a 4,3 kilométeres maxifutás résztvevői álltak rajthoz. A startvonalnál látogatóként Wintermantel Zsolt is megjelent, aki ezt követően az Újpesti Kulturális Központ Karinthy Frigyes Művelődési Házban zajló szűrővizsgálatokat kereste fel.
Tátrai Adrienn, Újpest Arca ezek közül a hajvizsgálatot, a vérnyomásmérést és a szemvizsgálatot kereste fel.
– Tetszik a program, a vizsgálatokon kívül indultam a maxifutáson, apukám és a húgom pedig a most rajtolt kerékpározók között vannak – mondja. Hozzátette: szívesen kipróbálná az auravizsgálatot, jó ötletnek tartja az állapotfelméréseket, különös tekintettel a hajvizsgálatra.

Az egésznapos programnak még nincs vége, a negyed tizenkettőkor rajtolt, csaknem kilenc kilométert tekerő kerékpárosok nemrég értek célba, ahol újabb ajándéksorsolás várta őket. A szűrővizsgálatok délután négyig tartanak, ezért még most sem késő kilátogatni Káposztásmegyerre.

MOA