Égi hangok Isten házában

  •  
  •  
  •  

Várható volt, hogy Vásáry André fellépése komoly érdeklődésre tart majd számot, a pénteki koncert azonban minden várakozást felülmúlt. Az egész templom megtelt, 1200 néző várta a művész fellépését! Újpest méltó hangulatban várta a Szentestét.

Magyarország egyetlen férfi szoprán énekese (az ő hangfekvésében az egész világon is csak három ilyen képességű énekes van) Szenteste előestéjén adott koncertet az Egek Királynéja Főplébánián.

Vásáry André természtesen szinte a teljes, karácsonyi, a nem opera-rajongó közönség számára is “emészthető” repertoárját felvonultatta. A közönség pedig hálás volt ezért.

  A temlom zsúfolásig megtelt, és a koncert végén még azok is állva ünnepelték az énekest, akik egyébként ülve élvezhették végig az előadást. Vásáry André méltó koronával ékesítette az adventváró Újpesti Karácsonyi Vásár programját. Horváth Zoltán atya tájékoztatása szerint több mint 1200-an vettek részt a koncerten.

A nézők egyetértettek abban, hogy az egy hónapos esemény záróakkordja méltó volt a karácsony szelleméhez és emelkedettségéhez.

Apró érdekesség – és megtiszteltetés az újpestieknek – hogy Vásáry André itt jelentette be először hivatalosan, hogy benevezett a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválra.