Egy célért a pályán és a medencében – együttműködést kötött az Újpest FC és az UVSE

  •  
  •  
  •  

A megállapodást pénteken jelentette be az Újpest FC és az UVSE Vízilabda Sportegyesület. 

A két klub a közelmúltban hasonló utat járt be. Különböző okoknál fogva, de leváltak az anyaegyesülettől, az UTE-tól. Az UVSE ma már Magyarország legnagyobb vízilabdautánpótlás központját működteti, és a felnőtt csapat is megállja a helyét az országos bajnokságban.

„Mindkét csapat más sportágban nyújt maradandót szurkolóinak, az egyik a füves pályán, a másik pedig a medencében zajlik, de egy dolog közös bennünk: szívünk a lila-fehér színekért dobog. Ezért találtuk fontosnak azt, hogy a jövőben segítsük egymás munkáját, jó ügyek mellé közösen álljunk fel, közösen dolgozzunk a szurkolókért, és Újpestért” – áll az Újpest FC közleményében.

 

 

Vincze Balázs UVSE férfi szakágának szakmai igazgatója hangsúlyozta: Újpest két patinás szakosztálya azonosan gondolkodik. A versenysport mellett kiemelt hangsúlyt fektetnek az utánpótlásra, a gyerekek sportba integrálására. „Bízom benne, hogy együttműködésünk révén a két sportág szurkolói és szimpatizánsai, újra együtt buzdítják majd csapatainkat, mint a feledhetetlen BEK győzelem idején” – mondta a szakember.

 

 

Berta Csaba, az Újpest FC ügyvezető igazgatója az „egységes Újpestért” tett újabb lépésként értékelte, hogy „a két klub egymásra talált”, és bízik abban, hogy együtt többet tehetnek az újpesti sportért és utánpótlásért. „Az újpesti vízilabda ugyanolyan mérföldkő a magyar sporttörténelemben, mint a futball, míg nekünk volt Szusza Ferencünk, Göröcs Jánosunk, Benénk, addig nekik Halassy Olivér, Gyarmati Dezső, és persze Benedek Tibor, de ez csak a teljesség igénye nélkül, hiszen mindkét csapat ontotta magából a remek játékosokat” – mutatott rá.