Egy éves a Cseriti

  •  
  •  
  •  

Elkészült és el is kelt a tízezredik Újpest szelet és eltelt egy év az Újpesti Cseriti zászlóbontása óta.

Ennek apropóján az önkormányzat jótékonysági szervezete, köszönete jeléül, vendégségbe hívta a gyermekvédelmi felelősök képviselőjét, a szervezet önkénteseit továbbá a jótékonysági célokat szolgáló Újpest szeletet készítő cukrászdák képviselőit november 6-án a Városházára. A legtöbbször kimondott szó a köszönet volt. S természetesen az Újpest szelet sem hiányzott a terítékről.

10 000 IGEN AZ ÉDESSÉGRE
Ünnepelni gyűltünk össze. Ünnepelni egy süteményt, amely Újpest nevét viseli, ünnepelni az összetartozásunkat, ami Újpesten él, ünnepelni egy közös gondolatot, ami Újpestet körülöleli. Az Újpest szelet ez év tavaszán újjá született. Egy régi, édes, krémes fi nomság, ami a hetvenes évek után újra meghódította az újpestiek szívét, és mára több mint 10 000 szelet került asztalainkra. Ez az óriási, kerekszám pedig igazán okot ad az ünneplésre. Az Újpest szelet nem csupán azért különleges, mert városunk nevét viseli, hanem azért is, mert minden elfogyasztott szelet segítséget jelent az újpesti rászoruló gyermekek számára.

1000 OK AZ ÖSSZEFOGÁSRA
“Hiába ismertem az Újpest szelet receptjét, hiába tettem volna a polcokra az Újpest szeletet, ha nincs ez az összefogás, ahol mindannyian egy célért dolgozunk.” – mondta Valiczek Józsefné, Zsuzsika a Vadgesztenye Cukrászda vezetője. A jótékonyság jegyében összegyűlt vendégsereget Wintermantel Zsolt köszöntötte. Hangsúlyozta, hogy az újpesti embereket a közös célok érdekében tett közös erőfeszítések teszik erős közösséggé, és ez különösen fontos, ha olyan célokról van szó, mint a segítségnyújtás.

100 FORINT AZ URNÁBA
Az ünneplés a köszönetmondás jegyében folytatódott. Köszönet mindenkinek, aki bármilyen módon, akár munkájával, akár pénzzel, akár szívével hozzátett a jó ügyhöz. A munka pedig nem áll meg. Az idei évben az Újpesti Cseriti az Édes Karácsony elnevezésű adománygyűjtő programmal kíséri a karácsonyt, amely program – enynyit előre elárulhatunk – szintén a finom sütemények körül forog.


VENDÉGEINK VOLTAK:
– az Újpest szeletet forgalmazó cukrászdák
– az Újpesti Cseriti önkénteseinek képviselői
– az újpesti független gyermekvédelmi felelősök képviselője
– Újpest Arcai és Curtis
– az újpesti média képviselői