“Egy-két meghatározó játékos és az Újpest bajnok lesz.”

  •  
  •  
  •  

A derbi 82. percében szerzett tizenegyes góljával Dusan Vasiljevic-nek sikerült megőriznie veretlenségét a Ferencváros ellen. A mérkőzésről és a további terveiről beszélgettünk játékosunkkal.

– A Ferencváros elleni mérkőzés előtt olvastam, hogy az az egyik nagy vágyad, hogy a derbin a te góloddal győzzön a csapat. Úgy érzed, hogy ez a tizenegyesből szerzett találat győzelemmel ért fel?
 
– 60-70 percen keresztül nem tudtuk feltörni a Ferencváros védelmét, mert jól zártak vissza. Mindent megpróbáltunk, hogy gólt rúgjunk, de ez csak a 80. percben sikerült. A mérkőzés végén majdnem sikerült Zamostny révén még egyet szereznünk, de úgy gondolom, a gólom a döntetlenhez volt elég. Igazságos eredmény született. 
 
– Hogy érezted magadat a telt házas mérkőzésen?
 
– Nagyon jól éreztem magam, a szurkolók fantasztikusak voltak, és nagyszerű hangulatot teremtettek. Véleményem szerint, ha kicsit később kezdődött volna a találkozó, mondjuk öt vagy hat órakor, akkor nem lett volna olyan meleg, és jobb meccset is játszhattunk volna. De ilyen hangulatban akár 45 fokban is küzdöttünk volna a mérkőzés végéig. Tisztában voltam vele, hogy ilyen szurkolótábor és ilyen közönség előtt nem tudtunk veszíteni. Érzetem, hogy előbb vagy utóbb gólt fogunk rúgni, és hál’ Istennek bejött.
 
– Lassan indult számodra is ez a tavaszi szezon, de az utolsó fordulókban fontos gólokat szereztél. Mennyire vagy elégedett a teljesítményeddel?
 
Sokan nem tudták, hogy amikor idekerültem, eltört a nagylábam ujja, és nagyon nagy fájdalmai voltak öt-hat fordulón keresztül, de csináltam, és próbáltam segíteni a csapatnak. Nem szeretném ezt kifogásként használni, amiért a csapatnak nem úgy ment a játék, de úgy érzem, hogy az utolsó pár meccsen az a szerencse is mellénk szegődött, ami az elején hiányzott. Az utolsó hat bajnoki meccsen nem kaptunk ki. Ezt az utat kell folytatni, és remélem, hogy vereség nélkül fogjuk zárni a szezont.
 
– Pénteken Kecskemétre látogatunk, és utána jön a Videoton. Mit vársz ezektől a mérkőzésektől?
 
– Tudjuk, hogy ennek a két mérkőzésnek már nincs komolyabb tétje, ami a bennmaradást illeti, hiszen az elmúlt fordulóban a Vasas is biztosan kiesett az NB I-ből. Számomra viszont nagyon fontosak ezek a meccsek is, mert meg kell próbálnunk megszerezni mind a két meccsen a 3 pontot, hogy minél előrébb végezzünk a tabellán.

A Videoton meccs számomra nagy presztízsű lesz, mert bár a Debrecen szerezte meg a bajnoki címet, én úgy gondolom, hogy ma Magyarországon a Videoton a legjobb csapat. Persze ez jövőre változni fog, mert az Újpest lesz az. Ha a Kaposvár ellen játszunk, számomra az is nagy téttel bír, de a Videoton ellen oda fogom tenni magamat. Izgalmas meccsek lesznek.

Amikor ideigazoltam, azt mondtam, hogy azért jövök, mert komoly tervek vannak, például hogy kilépjünk a nemzetközi kupába, és megmutassuk ott is magunkat. A tulajdonos tervei közt is hasonló célkitűzések szerepelnek. Most minden adott ehhez: a nagyszerű szurkolók, anyagi háttér, több éves terv, már csak egy jó csapatot kell összerakni, és miért ne lennénk jövőre bajnokok? Egy-két meghatározó játékos, és nincs semmi akadálya annak, hogy az Újpest bajnok legyen.

(ujpestfc.hu)