Egy online konferenciát sem tudott összehozni az Innovációs és Technológiai Minisztérium

 •  
 •  
 •  

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) számára leküzdhetetlen akadálynak bizonyult egy felnőttképzésről szóló online konferencia kivitelezése. Az esetről a Lánglovagok.hu számolt be.

A minisztérium a megújult felnőttképzési rendszerrel kapcsolatban szervezett volna online konferenciát szeptember 22-én.

A regisztrált érdeklődők már előző nap megkapták a megtekintéshez szükséges linket, ám hiába várták a közvetítés kezdetét,

csak a „The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.” hibaüzenetben gyönyörködhettek.

A beszámoló szerint nem sokkal a kezdés után egy másik link érkezett e-mailben, de a stream azon sem működött. Nagyjából fél óra elteltével a Gazdaságstratégiáért és Szabályozásért Felelős Államtitkári Kabinet személyi titkára, fotósa a következőt írta a résztvevőknek:

„Elnézést kérünk a kellemetlenségekért, az Önök által jelzett technikai probléma valós, annak kijavításán dolgozik a technikai személyzet.”

Végül újabb fél óra elteltével a következő üzenetet kapták az érdeklődők:

„Elnézésüket kérve a technikai problémákért és a csúszásért, úgy döntöttünk, hogy ezek okán a konferenciát egy későbbi időpontra napoljuk el, amelynek részleteiről hamarosan tájékoztatni fogjuk Önöket!”

A Lánglovagok.hu mellékelt képernyőfelvételén látszik, hogy az adásnak a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség felületén kellett volna elindulnia.

A téma egyébként nemcsak aktuális, de különösen fontos is lett volna, mivel az új felnőttképzési törvény alapjaiban változtatta meg az eddigi rendszert.

A tűzoltók számára például a tűzvédelmi szakvizsgák, és a tűzvédelmi és munkavédelmi oktatások is bejelentésköteles tevékenységnek minősülnek, ami jelentős adminisztrációs teherrel is jár.

A konferencián amúgy az alábbi előadások hangzottak volna el:

 • 8:30 – 9:00
  Dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium: A felnőttképzési rendszer megújításának stratégiai irányai
 • 9:00 – 9:30
  Bódis László államtitkári kabinetfőnök, szakmai vezető, Innovációs és Technológiai Minisztérium: Az új szabályozás részletei: gyakran felmerülő gyakorlati kérdések és válaszok
 • 9:30 – 10:00
  Bertalan Tamás felnőttképzési szaktanácsadó, eKréta Informatikai Zrt.: Az új Felnőttképzés Adatszolgáltatási Rendszerének (FAR) gyakorlati bemutatása
 • 10:00 – 10:30
  Tóth Edit főosztályvezető, Pest Megyei Kormányhivatal: Hatósági feladatkör és gyakorlati feladatok a felnőttképzésben
 • 10:30 – 11:00
  Zsuffa Ákos elnök, Felnőttképzők Szövetsége: A felnőttképzési változások a képzők szemszögéből
, , , ,