Egy tanév képei 3.

  •  
  •  
  •  

Iskolánkban, az Angol Tagozatos Általános Iskolában már hagyomány, hogy nyelvgyakorlás érdekében Angliába utazhatnak a 8. évfolyamosok. Ezért 2010 őszén, amikor már mindenkit a továbbtanulás nyomasztott és minden szabad percünket az előkészítőkön töltöttük, igazán üdítő hír volt, hogy a tavaszi szünetben nekünk is lehetőségünk lesz látni azokat a csodálatos helyeket, amelyeket addig csak a tankönyveinkből ismerhettünk.

Az előkészületek
Az indulásig szinte nem volt olyan nap, hogy ne jutott volna eszébe valakinek a várva várt indulás és máris elindultak a beszélgetések, találgatások a vendéglátókról, a helyszínekről, az utazásról.

Soha még így nem vártam a tavaszi szünetet. Iskolánk tanárai – Nyíriné Sonyócki Zsuzsanna, Kalóné Romhányi Ildikó és Fehérváriné Berta Edit – nagyon gazdag programot állítottak össze.

A Londonba vezető út első állomásán, egy hosszú és fárasztó éjszakai utazás után Brüsszel főterén ettünk waffelt, meglestünk egy pisilő kisfiút, majd az Atomium előtt szusszantunk egyet.

A fehér sziklák
Másnap kora reggel köszöntöttek minket Dover fehér sziklái, hogy megkezdjük az angliai kalandot.

Nem csak Londont csodáltuk meg, hanem sétáltunk Brighton tengerpartján és a királyi nyaralóban, körbejártuk Stonehenge titokzatos köveit, fényképezkedtünk a királyi gárdistákkal Windsorban. Egyeztettük óráinkat Greenwich órájánál, majd ráléptünk a Meridiánra.  Csempészek barlangjait fedeztük fel Hastings-ben és a Leeds-i kastély parkjában megfejtettük a labirintust.

A Csalaguton át – Párizsba
Angliát a Csalaguton hagytuk el, de a hazafelé tartó út még korántsem ért véget, hiszen még egy csodálatos város várt minket.

Párizsba korán érkeztünk, elsőként léphettünk be a Notre Dame kapuján és mindenkit lenyűgözött a reggeli misére hívó harang zúgása. Sétáltunk a Louvre-ban, a Tuileriák kertjében, megálltunk a Diadalív árnyékában. Az Eiffel toronyból a Szajnai sétahajókázás után tekintettünk le a városra. Egy újabb csodálatos nap után már tényleg Budapest felé vettük az irányt és fáradtan, de annál több élménnyel érkeztünk haza!

 Ezúton is köszönöm kísérőtanárainknak és szüleimnek, hogy egy életre szóló emléket varázsoltak egy egyszerű tavaszi szünetből.

Fehérvári Ádám, az Angol Tagozatos Általános Iskola 8.b osztályos tanulója