Egyelőre nem jönnek szigorítások, visszatér az 5 százalékos lakásépítési áfa

  •  
  •  
  •  

Egyelőre nem lesznek szigorúbb korlátozó intézkedések, az egészségügy akár 200 ezer fertőzött ellátásáról is képes gondoskodni – mondta Orbán Viktor a Hír TV-ben szerda este.

A miniszterelnök a szerda reggeli kormányülésről számolt be. Közölte: egyelőre nincs szükség műtétek elhalasztására, de átvezénylésekre igen. Hozzátette: jelenleg ez az összes ápoló egy százalékát érinti. Legrosszabb esetben 200 ezer koronavírusos beteget is el kell tudnia látni a rendszernek – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor közölte azt is: a kormány egyelőre nem tervez az emberek mindennapi életét a mostaninál jobban korlátozó intézkedéseket.

A gazdaságvédelmi operatív törzs javaslatára adókönnyítésekről is született döntés. Konkrét példaként a miniszterelnök azt említette, hogy a 2022 végéig épülő lakásokra ismét 5 százalékos áfa vonatkozik majd.

Az orvosok béremelése kapcsán hangsúlyozta: „szó szerint” vették át a Magyar Orvosi kamara tábláját. A jogszabályba foglalt átvezénylésről azt mondta: járvány van, tudomásul kell venni, hogy vezénylés nélkül emberek halhatnak meg, ezért most szükség van rá, ugyanakkor ez nem lehet állandó gyakorlat, nem lehet ezzel a rossz szervezést igazolni.

, , ,