•  
  •  
  •  

Az újpesti Vasrózsa utcában található Kami Kisvendéglője házias és csúcsminőségű ételeket kínál a vendégeknek. A Dining Guide és a Magyar Konyha 2019 óta minden évben Magyarország legjobb kisvendéglőjének választotta, valamint a Dining Guide a 61. helyre sorolta a TOP 100 magyar étterem között. A konyhafőnök, Fülepi Kálmán kiemelkedően ízletes ételekkel vár mindenkit.

Citrusos, Kami-féle pljeskavica

Pljeskavica 12 adaghoz
90 dkg darált marhanyak
90 dkg sertéstarja
és lapocka felesben, darálva
90 dkg báránylapocka darálva
2 ek cajun fűszer
1 ek tandoori masala
1 ek garam masala
20 dkg füstölt szalonna zsírja
1 mokkáskanál őrölt feketebors
1 nagy csipet só
3 citrom, 2 lime héja
1 citrom leve
1 lime leve

Bekeverés előtt a húst jól le kell hűteni. A hozzávalókat dagasztógéppel jól ki kell dolgozni. Tegyük hűtőbe 4 órára, majd formázzuk meg és még 2 órát hűtsük. Sütés előtt 10-15 perccel vegyük ki
szobahőmérsékletre, serpenyőben pirítsuk körbe szalonnazsíron, majd 160 fokos sütőben tetszés szerinti átsülési fokozatra süssük meg.

Köretek, mártások a tányérra

Vinaigrette
2 citrom leve
50 ml olivaolaj
1 shalotta hagyma
6 koriandermag
6 bazsalikom levél
6 koriander levél
½ tk balzsamecet
paradicsom councasse
só, bors

A hozzávalókat turmixoljuk össze, és a friss salátával keverjük össze tetszés szerint.
Továbbá: 1 kg Mesclun, kétszer mosott, válogatott saláta levél. A vinai­grette mártással kell összekeverni.

20 dkg feta (vagy turmixolva szósznak, vagy csak rákockázva a tányérra.

12 db jó minőségű pita (serpenyőben pirítva, felcikkezve tegyük a tányérra)

Humusz
20 dkg csicseriborsó
csipet só
csipet fekete kömény
3 gerezd fokhagyma
csipet római kömény
3 ek tahini
1 citrom leve
1 lime leve
3 dl olívaolaj
A hozzávalókat összeturmixoljuk és kanállal tegyünk belőle a tányérra.

1 üveg, jó minőségű ajvár, ebből is kanállal tegyünk ízlés szerint
a tányérra.
24 db jó minőségű,
ízes koktélparadicsom
4 szál új hagyma
(Ajánlott: savanyított hagymát, vagy savanyú uborkát rákarikázni)
Pirított fekete és pirított fehér szezámmagot szórjuk rá

Jus
csontokból (marha ritka csont, marha húsos bordacsont, pulykanyak, kacsanyak, csirkeláb, csirkeszárny – mindegyikből 1-1 kg) alaplevet kell főzni húslevesszerűen, visszaforralni, sóval, borssal, kakukkfűvel, szójával, vörösborral ízesíteni, vajjal sűríteni

Összeállítás
A tányérra halmozzunk vinaigrettel bekevert salátát, kanállal, ízlés szerint tegyünk a fetából, humuszból, ajvárból, majd helyezzük fel a pljeskavicát is. A húsra kanalazzuk rá a jus-t, majd szórjuk meg a szezámmagokkal, tegyünk rá felvágott koktélparadicsomot és apróra vágott új hagymát. Végül tegyük mellé a gusztusosan felcikkezett pitát.

,