Egyenlítettek a röplabdás lányok

  •  
  •  
  •  

Nagy várakozás előzte meg az UTE Volley csapatának csütörtöki röplabda extra-ligás mérkőzését. A néhány nappal korábbi nyíregyházi vereség után, mindenképp győzni kellett a lila-fehér csapatnak, hogy maradjon esély a bajnokság rájátszásában a legjobb négy közé kerülésre.

Kedden nagy küzdelemben, de mégis 3:0-s vereséget szenvedett az újpesti gárda. A visszavágón viszont  Ancsinék akarata diadalmaskodott, bár az első két játékban még nagyon mozgott az a bizonyos léc.  Mindkét játszma ádáz küzdelmet hozott, de szerencsére a lila-fehér lányok a hajrákban jobban összpontosítottak és nyertek. A két kiszenvedett szett után már önfeledt és magabiztos röplabdát játszottak a hazaiak, és néha már mosolyt is láthattunk egy-két szép labdamenetet követően a játékosok arcán.

Farkas Mihály edző szerint meghatározó volt a találkozón, hogy tanítványai jóval kevesebbet rontottak adogatásból és a mezőnyben egyaránt, mint Nyíregyházán. Ott is a szettek hajrájában dőlt el a meccs, de akkor rengeteg egyéni hibát vétettek a játékosok. A szakember bízik a továbbjutásban, és reméli úgy folytatódik a mindent eldöntő harmadik mérkőzés, ahogy a Tungsram csarnokban befejeződött csütörtök este.

Tehát, a két nyert mérkőzésig tartó összecsapás állása 1:1. A harmadik csatára Nyíregyházán, a Bujtosi Csarnokban kerül sor szombaton, 18 órai kezdettel.

UTE – NRK Nyíregyháza 3 – 0 (24, 25, 18)

(gergely)