Egymás ellen versenyeznek a sikerekért

  •  
  •  
  •  

Olimpiai bajnoki aranyérmekért utazhat majd Rióba augusztusban Szabó Gabriella és Kozák Danuta. A két kajakozó Londonban már sikerrel járt, és az elmúlt években is remekelt, tavaly pedig párosban is együtt szerzett világbajnoki címet Milánóban. A közelmúltban egymásról is nyilatkoztak.

– Nem tudok csak sportolóként tekinteni Danára, hiszen 9 éves kora óta ismerem, de amit leginkább lehetne róla mondani, az a rendkívüli megbízhatóság – jellemezte sporttársát Szabó Gabriella. – Danuta szinte egész kicsi kora óta nem változott, talán az elmúlt pár évben határozottabb lett – fűzte hozzá.

– Gabi lobbanékony – kezdte Újpest olimpiai bajnoka, Kozák Danuta. – Ez a versenypályán és az edzéseken sokszor jó, de előfordul, amikor ezt egy kicsit vissza kell fogni. Persze, amikor a versenyen kell teljesíteni, ez jól jön. Hatalmas erő van Gabiban, amiből én is tudok meríteni. Sikereink egyik titka lehet, hogy mindig megpróbáltam Gabinál egy kicsit jobb lenni, ő pedig próbált követni. Így húzzuk egymást – mondta Danuta.

Elmesélték, előfordult, amikor Danuta tíz húzódzkodással Gabi előtt járt egy edzésen, Gabi szerette volna befogni társát, aki persze ezt nem hagyta. 
– Ebből az lett, hogy valami irgalmatlan nagy számot csináltunk, mert egyikőnk sem engedett. Ez cseppet sem különleges nálunk. Danuta próbál előttem lenni, én pedig foggal-körömmel kapaszkodok, hogy menjek vele – ismerte el Szabó Gabi.

inforádio.hu/gg


Névjegy

Kozák Danuta

1987. január 11-én született Budapesten. 
Legjobb eredményei: kétszeres olimpiai bajnok, ötszörös világbajnok, és hétszeres Európa-bajnok