Egyre kevésbé tartjuk be a korlátozásokat

  •  
  •  
  •  

A Google 200 ország mobiladatait összesítette, ebből derül ki, hogy sajnos elég fegyelmezetlenek a magyarok.

Egész Európában tombol a koronavírus-járvány harmadik hulláma, és gyakran hallani azt az ellenérvet, hogy a lezárások nem segítenek a járvány megfékezésében, hiszen akkor nem lenne ennyi beteg szerte a kontinensen. Horvátországban például a héten volt olyan nap, hogy tízszer annyi új esetet regisztráltak, mint csupán az azt megelőző napon.

A Google tavaly is összesítette a mobil-adatokat, amelyeket több szegmensből gyűjtöttek össze, például a tömegközlekedésen, valamint a megállókban töltött időből, a parkok, strandok, gyógyszertárak, mozik, plázák, könyvtárak adatai alapján.

Az adatokból sajnos kitűnik, hogy hazánkban sajnos egyáltalán nem tapasztalható az a fegyelem, amely elvárható lenne – a kormány el is várja a polgároktól – annak érdekében, hogy csökkentsük a kontaktusok számát, és ne menjünk el olyan gyakran otthonról – írja összegzésében a 24.hu.

Megállapítható az is, hogy sokkal kevésbé élünk együtt a korlátozásokkal, mint tettük tavaly tavasszal – ami bőven arra enged következtetni, hogy az emberek belefásultak a bezártságba, és annak ellenére sem maradnak otthon, hogy a harmadik hullám sokkal nagyobb pusztítást végez, mint az első tette egy évvel ezelőtt.

, , ,